Afbeelding

Onderzoek Edet geeft beeld toilet gebruik op de camping.

Algemeen

Meer dan 3 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van het openbare toilet op de camping toch altijd even wennen is.

Bij het gebruik van het openbaar toilet op de camping schaamt bijna 40 procent zich voor de geluiden die hij of zij maakt op het campingtoilet.
Wie doet het niet op de camping met een toiletrol onder de arm onderweg naar het toiletgebouw. Nu 97 procent van de kampeerders dit geen probleem vindt, is het duidelijk geen taboe meer. Het meenemen van een eigen toilet rol is op veel campings niet meer noodzakelijk omdat op veel campingtoiletten tegenwoordig toiletpapier aanwezig is. Toch nemen veel kampeerders het graag voor de zekerheid mee.
Ongemak op het openbaar toilet
In het toiletgebouw op de camping ontstaat bij veel kampeerders wel schaamte. De groep die zich het meest schaamt, zijn de jonge kampeerders. Ze schamen zich het meest voor de geluiden die zij maken. Ook het achterlaten van een geur wordt als gênant ervaren.
Toiletpapier mee
Het grootste gedeelte van de kampeerders 80 procent neemt eigen toiletpapier mee.
Een kwart van de kampeerders neemt zowel droog als vochtig toiletpapier mee naar de camping. Anderen gebruiken thuis wel vochtig toiletpapier, maar op de camping niet. De meest genoemde reden hiervoor is dat zij het lastig vinden om het mee te nemen naar het toiletgebouw. Ondanks het geaccepteerde beeld van de wc-rol onder de arm is een pakje vochtig toiletpapier in de hand dus nog een brug te ver.
Schoner dan vroeger
Meer dan de helft van de kampeerders vindt de campingtoiletten schoner dan vroeger. Voor de kampeerders is het een vereiste dat het toilet schoon moet zijn. Ook de juiste voorzieningen om hygiënisch je handen te wassen en te drogen wordt als belangrijk ervaren. Een lekker frisse geur en droge vloer worden als minder belangrijk ervaren.
Bron: www.gezondheidsnet.nl