Afbeelding

F16's van vliegbasis Volkel starten met avondvliegen

Algemeen

De komende maanden beoefenen F-16's van vliegbasis Volkel het vliegen bij duisternis. Tot en met week 50 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur.

Op vrijdag wordt alleen overdag gevlogen. Het is mogelijk dat u deze avondvluchten ook in de omgeving van Eindhoven kunt waarnemen. Het oefenen bij duister is noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak. Daadwerkelijke inzet van F-16 jachtvliegtuigen vindt namelijk ook vaak plaats bij duisternis.
Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Militaire vluchten op website 'Samen op de hoogte'
Op de website www.samenopdehoogte.nl zijn sinds kort ook militaire vluchten van vliegbasis Eindhoven te zien. Voorheen werden hierop alleen civiele vluchten van Eindhoven Airport we-ergegeven. Via de website van 'Samen op de hoogte' kunt u een melding indienen over hinder door vliegverkeer door het invullen van een meldingsformulier