Afbeelding

Open Dag Hospice Voorzieningen Bijna Thuis Huis

Verenigingen

Zaterdag 8 oktober 14-16 uur Open Dag Hospice Voorzieningen Bijna Thuis Huis. Tijdens de Open Dag Hospice Voorzieningen is het mogelijk om informatie te krijgen en in gesprek te gaan over het levenseinde. Het Bijna Thuis Huis in Son en Breugel organiseert deze open dag samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Oost Brabant.


In het Bijna Thuis Huis wordt warme zorg geboden aan bewoners die tijdens hun laatste levensfase niet meer thuis kunnen of willen doorbrengen. Dit kan zijn omdat de partner overbelast is, iemand alleenstaand of alleenwonend is of de kinderen eventueel verder weg wonen.
Het team van ruim 60 zeer gemotiveerde vrijwilligers verzorgen de bewoners in deze laatste levensfase gedurende de dag en avond. In de nacht is er professionele thuiszorg aanwezig. De eigen vertrouwde huisarts en thuiszorgorganisatie blijven in het Bijna Thuis Huis de zorg zoals iemand thuis gewend was voortzetten.
Opname in het Bijna Thuis Huis is mogelijk wanneer de huisarts of behandelend arts heeft geconstateerd dat er sprake is van een korte levensverwachting.
De bewoner en zijn of haar wensen staan centraal tijdens het verblijf. De medewerkers van het Bijna Thuis Huis doen er alles aan om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken in een huiselijke sfeer aan de Vinklaan 2 in Son.


Voor het verblijf in het Bijna Thuis Huis wordt een eigen bijdrage van 30 euro per dag gevraagd. Deze kosten worden vergoed door de aanvullende verzekering. Financiën kunnen dan ook nooit een belemmering zijn voor opname in het Bijna Thuis Huis.
Dat het Bijna Thuis Huis in een behoefte voorziet blijkt wel uit de vele warme reacties van de bewoners en hun naasten, zoals deze tekst die op een bedankkaart voor de vrijwilligers stond geschreven: " Hierbij willen we jullie nogmaals bedanken voor alles wat jullie voor onze vader hebben gedaan, hij had zich geen mooiere laatste dagen kunnen wensen." Of de woorden van een bewoner die hij dagelijks meerdere keren uitspreekt: "Oost, west, thuis best, maar hier is het, het allerbest", en glimlacht dan dankbaar.
Om de vaste kosten te kunnen betalen ontvangt het Bijna Thuis Huis een jaarlijkse bijdrage van het Ministerie maar deze is lang niet kostendekkend. Bijdragen van donateurs, eenmalige bijdragen en met name de bijdragen van de leden van de Club van 100 zijn onontbeerlijk. Wilt u meer informatie over een mogelijke schenking en/of de Club van 100 kijk dan op de website of neem gerust contact op met een van de coördinatoren.


Tijdens de Open Dag Hospice Voorzieningen geeft notaris mr. Heleen C. Vaarten van Weebers Vaarten Notaris een presentatie met als titel: "Er is zoveel te regelen rondom levenseinde".
Franca van de Kerkhof van Coda Uitvaarten laat mogelijkheden zien rondom uitvaartverzorging die wellicht anders zijn dan waarmee u bekend bent.
Leonie van den Tillaart uit Son en Breugel gaat graag met u in gesprek over haar nieuwe bedrijf in de uitvaartverzorging en wat zij te bieden heeft als uitvaartorganisatie.
Verder komt Gerdie van Zon haar boek over de laatste levensfase en het overlijden van hun dochtertje Mirthe : "mama ik houw van jou", dagboek van het verlies van een kind, presenteren.
Marij van Zijl van NOVA bloemen zorgt voor de fleurige aankleding van deze dag en geeft inzicht in haar werk, bijvoorbeeld hoe je met bloemen het verschil kunt maken tijdens een uitvaart.
De coördinatoren Titia Braam en Bernadette Hillenaar van het Bijna Thuis Huis geven een presentatie over deze kleinschalige palliatieve voorziening in onze gemeente.


Om onze huidige bewoners rust en privacy te geven kiezen we ervoor om deze open dag niet in het Bijna Thuis Huis zelf te laten plaatsvinden. U bent van harte welkom in het HOi-Huis, Taylorstraat 1A, 5691 CH Son
Voor verdere informatie kunt u terecht op onze website: www.bijnathuishuissonenbreugel.nl
Heeft u nog (persoonlijke) vragen? Bel of mail gerust met de dienstdoende coördinator tel. 0499-465211, Email: bthsonenbreugel@gmail.com