Cartoon: Sandor Paulus
Cartoon: Sandor Paulus

Stem op een betoverende glimlach ……

Verenigingen

De Vrienden van Berkenstaete willen - MET UW HULP en die van de Rabobank - een glimlach toveren op de gezichten van dementerende bewoners van het Sonse zorgcentrum ….. Uw stem - en die van heel veel anderen - is al genoeg.

Vlinders vliegen over de tafel. Ze komen zelfs op je hand zitten als je die erbij legt. Blaadjes of zeepbellen waaien weg als je met je hand over het tafelblad veegt. Je kunt er bloemen op laten dansen en groter of kleiner maken . Of virtuele ballen overgooien. Op de Tovertafel. In zichzelf gekeerde, dementerende mensen worden er ´speels´ van. En blij. De bloemen, vissen, de bellen en ballen toveren een glimlach op hun gezicht.
De Stichting Vrienden van Berkenstaete wil zich inzetten voor zo´n tovertafel voor bewoners van Berkenstaete. Met Uw hulp. U hoeft alleen maar op ons 'Vrienden- van- Berkenstaete- project te stemmen. Daarmee helpt u mensen even uit hun isolement te halen, blij te maken. Weer even tot ze door te dringen en met ze in gesprek te raken.
In de Vrienden is een groep van vrijwilligers verenigd , die zich betrokken voelt bij het wel en wee van de bewoners van Archipel Zorgcentrum Berkenstaete te Son en Breugel. De Vrienden stellen zich ten doel bewoners, die niet vaak meer buiten komen , mee ''uit'' te nemen. Naar het Edah Museum, de dierentuin, de Sonse Haven, waar zeemansliedjes voor hen worden gezongen. Of naar de kerstshow in een tuincentrum. (voor meer info: Zie onze website: www.vriendenvanberkenstaete.nl
De bewoners van de Berkenhofjes ( de mensen met dementie) blijven doorgaans liever in de vertrouwde woonomgeving, de huiskamer. Voor hen willen we De Tovertafel; een 'slimme'beamer die beelden projecteert op elke willekeurige tafel. De lichtprojecties reageren op hand- en armbewegingen en prikkelen ouderen (voor een filmpje: www.activecues.com)
Een tovertafel-beamer, ophangbeugels om te kunnen wisselen tussen diverse Berkenhofjes en spellen , kosten ruim 6600 Euro.
U stemt toch op ons ? En daarmee op de bewoners van Berkenstaete….? Voor die betoverende gimlach… Daar word jezelf toch ook een beetje blij van…..