Foto: De broertjes Sem (links boven) en Bram Versfeld (rechts boven)
Foto: De broertjes Sem (links boven) en Bram Versfeld (rechts boven)

Mooie resultaten voor turners Bram en Sem Versfeld

Algemeen

Het turnseizoen is weer van start gegaan, en dat betekent dat ook de Sonse broertjes Bram en Sem Versfeld weer regelmatig op de wedstrijdvloer staan in hun trainingspak van Gymnastiek Vereniging Best. Het seizoen start zoals altijd met de regionale wedstrijden, gevolgd door de landelijke wedstrijden. Via de landelijke wedstrijden kan men zich plaatsen voor het NK turnen. Voor Bram, met zijn 13 jaar de oudste van de twee, is dat geen onbekend traject meer. Hij stond twee jaar geleden namelijk als eens op het NK.

De regiokampioenschappen voor de verplichte oefenstof vonden 5 februari j.l. plaats in Goirle. Sem is eerstejaars pupil en komt dus uit in de verplichte oefenstof. Een grote groep turners uit Noord-Brabant en Zeeland verscheen aan de start. Een wedstrijd zonder grote fouten leverde hem een 29e plaats op. Voor Bram vonden de regiokampioenschappen afgelopen weekend pas plaats in Veldhoven. Als jeugdturner komt hij namelijk uit in de keuzeoefenstof. Met name op voltige en brug turnde hij een vlotte oefening. Lang stond Bram in de top van het klassement, maar door een fout op de rekstok eindigde hij op de ondankbare 4e plaats.

De 1/8 finale van het NK werd gehouden in Duiven. De 10-jarige Sem kwam slechts 2 plaatsen te kort om zich te kwalificeren voor de landelijke kwartfinale, maar turnde een verdienstelijke wedstrijd. Hoewel hij erg netjes turnt kwam hij hier en daar nog wat te kort in de moeilijkheidsgraad. Omdat Sem pas eerstejaars pupil is mag hij volgend jaar nog een keer uitkomen in deze leeftijdscategorie. De kans is groot dat hij dan zal meedraaien in de top van de wedstrijd. Bram liet de moeilijkste vloeroefening van de wedstrijd zien en ook op voltige kon niemand aan zijn D-score tippen. Zelf was de hij het meest blij met zijn brugoefening, die aanzienlijk is verbeterd t.o.v. vorig seizoen. Op de zwaaitoestellen, met name op de rekstok, liggen nog veel kansen. Hoewel hij het podium net niet haalde was zijn, wederom, 4e plaats ruimschoots voldoende om door te stromen naar de kwartfinale.

Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella