Afbeelding

Projektkoor Désaignes.

Cultuur

Reeds elf jaar organiseert Hans Kronenburg in Désaignes, Ardèche, een stageweek polyfonie.

Dit jaar met een wat kleinere bezetting van professionele musici en amateurs uit Engeland en Nederland. Als afsluiting van deze stage werd op het feest van l'Assumption een concert verzorgd.
In Frankrijk is de dag van Maria ten Hemelopneming op 15 augustus nog steeds een officiële zondag.
Salve Regina is het leidende thema van de gregoriaanse gezangen waaromheen de 14e, 15e en 16e eeuwse motetten van componisten als Dunstable, Desprez, da Victoria, Lassus en Monteverdi zijn gedrapeerd. Deze muziek behoort tot de schatkamer van de religieuze muziek.
De instrumenten die de zang ondersteunen zijn de sacquebout (vroege trombone), de dulciaan, zink, blokfluit en een portatieforgeltje.
Het is gelukt deze groep naar de St. Genovevakerk in Breugel te krijgen zodat de oktobermaand met dit bijzondere concert prachtig wordt afgesloten.
Het vormt een mooie eenheid met de Mariamonologen, het concert in de Protestantse kerk van j.l.vrijdag 14 oktober.

Hans Kronenburg was dirigent van o.a. Arti Vocali, het Helmonds Kamerkoor en muzikaal leider van de groep Capriol. Ook zong hij mee in het Dietsch Vocaal Ensemble dat evenals Arti Vocali in deze prachtige kerk verschillende concerten heeft gegeven.

Het concert is op zaterdagavond 29 oktober, begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage.