Othon Eijsbouts overhandigd samen met zijn vrouw de check aan  een aantal vrijwilligers van het Bijna Thuis Huis
Othon Eijsbouts overhandigd samen met zijn vrouw de check aan een aantal vrijwilligers van het Bijna Thuis Huis

Wie geeft houdt altijd een herinnering 

Human Interest

Othon Eijsbouts was jaren lang één van onze huisartsen. Zo betrokken als hij is geweest met zijn patiënten in de afgelopen dertig jaar, zo betrokken was hij vanaf het begin bij het Bijna Thuis Huis in Son en Breugel.

Een kleinschalig project waar vooral inwoners van ons dorp indien gewenst en uitvoerbaar de laatste dagen van hun leven kunnen doorbrengen als er sprake is van een terminale fase. 
Eijsbouts is hierbij betrokken als één van de adviseurs van Het Bijna Thuis Huis. 
Toen Eijsbouts na dertig jaar stopte als huisarts werd dat natuurlijk uitgeluid met een receptie voor al zijn patiënten en een feest voor directe collegae en vrienden. In aanloop naar het afscheid kreeg hij vaak de vraag wat hij graag als afscheidscadeau wenste. Dit bracht hem op het idee om deze vraag te beantwoorden met "een kleine financiële bijdrage voor het Bijna Thuis Huis". Dus tijdens zijn afscheid kreeg hij behalve woorden van dank, mooie kaarten en veel welgemeende schouderklopjes ook regelmatig een enveloppe overhandigd. 
Het bleek dat patiënten, medewerkers uit de 1e lijn, collegae en vrienden graag een schenking wilden doen aan het Bijna Thuis Huis. Opzijn afscheidsfeestje kreeg hij ook nog een geweldige tuinbank cadeau van al zijn medewerkers van  Medisch Centrum De Linden.

Een cadeau met een bestemming die vooraf al was bepaald: de bank zou een plekje krijgen in de tuin van het Bijna Thuis Huis. Een blijvende, praktische en welkome herinnering aan het afscheid van een huisarts.
Vandaag, maandag 5 september was Eijsbouts samen met zijn vrouw naar Het Bijna Thuis Huis gekomen om symbolisch het bij zijn afscheid opgehaalde bedrag te overhandigen. De kleine ceremonie vond plaats in de tuin van Het Bijna Thuis Huis. Natuurlijk hoop je als stichting dan op een mooi bedrag zegt Titia Braam, één van de coördinatrices van Het Bijna Thuis Huis. Maar de verrassing was groot toen Eijsbouts het bedrag bekend maakte door een cheque te tonen met het bedrag van €12.675, - !
Een kleine stilte volgde, waarna Eijsbouts aangaf ook onder de indruk te zijn van het bedrag dat er uiteindelijk is opgehaald. Aan het eindbedrag kan dan ook best de conclusie worden verbonden, dat alle mensen die de moeite hebben genomen om Eijsbouts  op wat voor manier te bedanken ook het Bijna Thuis Huis een warm hart toedragen.
Eijsbouts is erg blij met het uiteindelijke bedrag, zeker omdat het een goede bestemming krijgt. Maar hij is ook dankbaar voor alle aandacht die hij tijdens en na zijn afscheid als huisarts heeft gekregen. Hij wil dus graag iedereen zeer hartelijk bedanken voor een onvergetelijk en warm afscheid.
Het Bijna Thuis Huis is zeer blij met de donatie. En gaat het bedrag aanwenden om een paar praktische wensen in het Bijna Thuis Huis te realiseren. Hierdoor zal naast de geschonken tuinbank er nog wel een blijvende herinnering ontstaan aan het afscheid van Eijsbouts als huisarts. 

Kijk voor meer informatie over Het Bijna Thuis Huis op www.bijnathuishuissonenbreugel.nl 
 

Afbeelding
Afbeelding