Afbeelding

Jaarmarkt Son en Breugel zondag 4 september

Toerisme

Aankomende zondag 4 september wordt in het centrum van Son en Breugel weer de inmiddels tot een traditie uitgegroeide Jaarmarkt gehouden. Deze Jaarmarkt zal als vanouds weer vele duizenden bezoekers trekken.


Het bestuur van de Stichting Jaarmarkt Son en Breugel bestaat uit 7 personen die zich ieder jaar opnieuw in de periode vanaf carnaval tot en met de Jaarmarkt op vrijwillige basis vele uren inzetten om er weer een hele happening van te maken. Deze groep wordt op de dag van de markt zelf uitgebreid met andere vrijwilligers en er wordt dan ook graag gebruik gemaakt van de ondersteuning van leden van Scouting Dutmella die met het bemensen van de afzettingen en het na afloop schoonvegen van het marktgebied weer wat extra's voor hun speltak verdienen.

Door: Hennie van Hagen

Voor de vele bezoekers is de Jaarmarkt een vanzelfsprekendheid geworden maar het is goed om ook even stil te staan bij de vele uren die er belangeloos in zijn gestoken om er een mooi evenement van te maken. Er is door de organisatiecommissie gestreefd naar een evenwichtige verdeling van diverse branches over de ongeveer 200 kramen en dat is ook dit jaar weer goed gelukt. Er is veel variatie in diversiteit van artikelen en aanbiedingen op de markt.
Verder is er zoals elk jaar ook weer aan entertainment voor de kinderen gedacht. Op het Raadhuisplein komen verschillende kinderattracties waaronder de Bungy-Jump en een draaimolen. Verder kunnen de kinderen worden geschminkt en worden voor hen de mooiste figuren van ballonnen gemaakt. Ook kunnen weer de alom bekende ritjes op de pony's van Manege Sonniushof worden gemaakt. De pony's staan op de vertrouwde plaats in de inrit naast de Rabobank.

De lokale horeca zorgt natuurlijk op de terrassen ook weer voor muziek en entertainment.
Gelijktijdig met de Jaarmarkt zijn er nog andere evenementen in het centrum van Son. Op het kerkplein organiseert La Ferme Boel weer haar doublettentoernooi en bij La Sonnerie wordt het BBQ-spektakel gehouden en is er in de Kapelzaal van La Sonnerie weer de Lazy Sonnie Afternoon van 15.00 tot 18.00 uur
Alle reden dus om op 4 september het centrum van Son en Breugel te bezoeken.                 In verband met de verwachtte grote toestroom van bezoekers wordt geadviseerd om met de fiets te komen.
                                                                                                                 De organisatie van de Jaarmarkt is tijdens de markt bereikbaar in de Brasserie van de Zwaan. Laten we hopen dat de weergoden de Jaarmarkt ook dit jaar weer goed gezind zijn en we na afloop terug kunnen kijken op een prachtige en geslaagde Sonse Jaarmarkt.
Ook dit jaar is er weer een leuke win-actie rondom de Jaarmarkt. Hiermee zijn maar liefst 4 escapes voor 6 personen, elk ter waarde van EUR 99,--, bij The Riddle Room op het terrein van Bevrijdende Vleugels in Best te winnen. De winnaars en worden bekend gemaakt op de Jaarmarkt.