Stichting Goede Doelen Week in Son en Breugel opgericht
Stichting Goede Doelen Week in Son en Breugel opgericht

Collecteren ‘nieuwe stijl’ in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Het zal u niet zijn ontgaan: collecteren in Son en Breugel gebeurt voortaan op een andere manier. Geen 17 collectanten voor telkens een ander goed doel, maar slechts één collectant voor 17 landelijke goede doelen! En u bepaalt de score! Hoe de Goede Doelen Week Son en Breugel in zijn werk gaat leest u in dit artikel.

Gastredacteur: Ton Verstraaten

Envelop
De Goede Doelen Week wordt gehouden in de 2de en 3de week van april. In de eerste week, tussen 9 en 16 april, belt de collectant bij u aan en overhandigt u een envelop met daarin een brief en een invulformulier. Mocht de collectant u niet thuis treffen, ook niet nadat hij een tweede keer bij u aan de deur is geweest, dan stopt deze de envelop bij u in de brievenbus. Let er dus alstublieft op dat de envelop niet per ongeluk bij het oud papier terecht komt!

In straten waarvoor de Goede Doelen Week geen collectant heeft kunnen vinden en in appartementencomplexen worden de enveloppen door vrijwilligers van de Goede Doelen Week in de brievenbus gestopt. Houd in deze week uw brievenbus dus in de gaten!

Brief en invulformulier
De begeleidende brief informeert u onder andere over hoe u het invulformulier moet gebruiken. U kunt deze brief eerst eens rustig doorlezen en, indien nodig, achteraf nogmaals om te controleren of u alles op de juist manier hebt gedaan.

Op het invulformulier staan de 17 goede doelen waarvoor dit jaar in Son en Breugel wordt gecollecteerd. U kunt uit deze organisaties een keuze maken door het aankruisen van het hokje vóór het betreffende goede doel. In het hokje erachter vult u het te doneren bedrag in. Vervolgens telt u de bedragen bij elkaar op en vult dit in het onderste vakje achter “Totaal” in.

Maakt u niet de keuze om voor één of meerdere doelen apart te geven, maar wilt u aan alle doelen eenzelfde bedrag doneren, dan kruist u helemaal links onder het vakje aan waarmee u aangeeft dat ieder fonds hetzelfde bedrag krijgt en vult ook dan een totaalbedrag in.

Op de achterkant van het invulformulier kunt u aangeven op welke manier u ervoor zorgt dat het door u gedoneerde bedrag bij de Stichting Goede Doelen Week Son en Breugel komt. Dan kan door gebruik te maken van 3 opties:

Optie 1
U maakt gebruik van de QR-code, waarmee u het door u aangeven bedrag naar ons overmaakt.
Optie 2
U kiest voor een eenmalige machtiging en vult de daarvoor noodzakelijke gegevens in.
Optie 3
U kiest ervoor om het totaalbedrag contant te betalen en doet dat in de envelop.

In alle gevallen doet u het invulformulier in de envelop, plakt deze dicht en zet hem klaar voor de collectant.

Ophalen envelop
In de tweede week, tussen 17 en 22 april, komt de collectant weer langs – deze keer met de collectebus! – en vraagt u om de envelop te doneren. Mocht de collectant u na 2 keer proberen wederom missen – de collectant heeft dan een “Wij hebben u gemist-kaartje” bij u in de brievenbus gestopt - dan kunt u er ook voor kiezen om de envelop in te leveren bij het Dommelhuis of bij één van de 4 supermarkten: Coop, Plus, Jumbo of Albert Heijn. Hier staan grote bussen, voorzien van het Goede Doelen Week Son en Breugel logo. U kunt ze niet missen!

Filmpjes
Wilt u alles nog eens rustig op uw gemak bekijken, dan kan dat. Op de website www.goededoelenweeksenb.nl vindt u een tweetal filmpjes, gemaakt door Poppe Onrust en Ton Robbemont van Son en Breugel TV. Het eerste is een ‘Introductie-/promotiefilmpje’ het tweede een ‘Instructiefilmpje’, waarin u stap voor stap nog een keer kunt zien hoe u het invulformulier moet gebruiken. In een paar minuten bent u met deze filmpjes helemaal op de hoogte.

Dank u wel!!!
De Stichting Goede Doelen Week Son en Breugel hoopt vanzelfsprekend op een succesvolle eerste actie en dankt u bij voorbaat hartelijk voor uw gulle gave!