Archieffoto: Gezelligheid in het centrum van Son en Breugel tijdens Koningsdag
Archieffoto: Gezelligheid in het centrum van Son en Breugel tijdens Koningsdag Foto: MooiSonenBreugel

Extra bussen en treinen op Koningsnacht en Koningsdag

Algemeen

Son en Breugel - Koningsnacht en Koningsdag: het belooft weer een groot feest te worden in Brabant. Er staan vele festiviteiten op de planning en om alle feestvierders veilig te vervoeren rijden er Koningsnacht (26 april) en Koningsdag (27 april) extra (nacht)bussen en (nacht)treinen.

Plan je reis vooraf met een reisplanner
Zie met behulp van een reisplanner waar en hoe laat jouw bus vertrekt op de volgende website: https://bravo.info/reizen/reisplanner 
De NS heeft een speciale website geopend voor deze dag: www.ns.nl/uitgelicht/koningsdag 

Let op: de nachtbussen en -treinen rijden in de nacht van 26 op 27 april, dus je moet de planner op 27 april instellen om te zien hoe laat jouw nachtbus of -trein teruggaat.
Handige apps: OVinfo, 9292, NS-app.

Studentenreisproduct
Als student met een weekabonnement kun je op Koningsdag niet vrij reizen; je reist op saldo bij de NS met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Koningsdag wel vrij reizen.

Check in en uit met je eigen betaalpas of een OV-chipkaart 
In- en uitchecken in de bus en trein kan tegenwoordig heel eenvoudig met je eigen betaalpas. Je betaalt dan het normale OV-chipkaarttarief. In- en uitchecken met je OV-chipkaart kan uiteraard ook. Wel zo handig: als je betaalt met je eigen betaalpas, heb je dus geen OV-chipkaart meer nodig. Scheelt weer! Contant betalen in bus en trein is niet mogelijk!