Archief foto van het concert in 2018, waarbij zo’n 2.000 mensen op het plein genoten van een prachtig concert
Archief foto van het concert in 2018, waarbij zo’n 2.000 mensen op het plein genoten van een prachtig concert Foto: Wil Feijen

Vier Koningsnacht mee met concert harmonie op Kerkplein

Algemeen

Son en Breugel - Het kan weer in 2023! Opnieuw organiseert harmonie Pro Honore et Virtute samen met het Oranjecomité op de avond voor Koningsdag, op woensdag 26 april, een spetterend Koningsnachtconcert op het Kerkplein in ons dorp. 

Na het enorme succes van 2018, waarbij zo’n 2.000 mensen op het plein genoten van een prachtig concert, waren er ook in 2020 en 2021 plannen voor een volgende editie. Zoals voor zovele evenementen bleek corona helaas een spelbreker en kon een geplande tweede editie niet doorgaan.

Nu het weer kan, maakt het harmonieorkest zich weer op voor een prachtige beleving. Alle ingrediënten zijn ook dit jaar weer aanwezig: een fantastische harmonie, veel lokaal zangtalent en een bruisend dorp dat wel van een feestje houdt. Met de steun van de gemeente, diverse sponsors en misschien wel het allerbelangrijkste: enthousiaste vrijwilligers die er samen iets moois van willen en kunnen maken, staan alle seinen op groen om er een topconcert van te maken.

De harmonie en het Oranjecomité zijn ervan overtuigd dat ze met deze gratis toegankelijke feestavond een prachtige start van de Koningsdagviering bieden. Een programma dat je samen viert in ons eigen dorp! Vandaar ook het motto van dit concert: ‘Koningsnacht vieren we samen in Son en Breugel’. Voor jong en oud voldoende reden om op 26 april gezellig samen te komen op het Kerkplein en te genieten van een prachtig concert.

Inmiddels repeteert het harmonieorkest hard om het programma onder de knie te krijgen. Bijzonder is dat dit het eerste concert is van dirigent Marc Dufour, die afgelopen januari als interim-dirigent van het harmonieorkest de plek op de bok heeft overgenomen. De enorme ervaring van Marc als dirigent van diverse orkesten in Nederland en België geeft de harmonie het vertrouwen dat er met nieuwe energie weer veel moois mogelijk is. Ook het programma is volledig nieuw en dit betekent dat het orkest flink aan de bak moet. 

Net als in 2018 is het Koningsnachtconcert 2023 ook weer het podium voor enkele bekende en minder bekende lokale artiesten. Wie dit zijn, is de komende week te lezen als zij zich voorstellen. Voor nu: zet woensdag 26 april in uw agenda en beleef het Koningsnachtconcert 2023 op het Kerkplein mee met de rest van ons dorp!

Meer informatie over het Koningsnachtconcert verschijnt de komende weken in de media, op de website www.phev.nl, en de Facebookpagina van PHEV https://www.facebook.com/harmonie.phev.