Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Wil Feijen

Standplaatsenbeleid bedrijvenpark Ekkersrijt vastgesteld

Algemeen

Son en Breugel - Op 15 juni 2023 heeft de Gemeente Son en Breugel de beleidsregels ‘Standplaatsen Ekkersrijt 2023’ vastgesteld. Een standplaats is een plek in de gemeente waar handelaren een dagdeel, dag en/of een aantal dagen per week goederen of diensten kunnen verkopen. Op Ekkersrijt zijn standplaatsen niet toegestaan, maar werden tot nu toe gedoogd vanwege de grote behoefte aan divers aanbod van horeca. Met het nieuwe beleid kunnen ondernemers vanaf 21 juni 2023 onder voorwaarden een standplaats aanvragen op het gehele bedrijventerrein.

Wens om standplaatsen toe te staan
Jaarlijks bezoeken ruim 2 miljoen consumenten de Meubelboulevard Ekkersrijt. Er werken 13.000 mensen op het bedrijventerrein. Standplaatsen voorzien bedrijven zonder bedrijfskantine van een alternatief aan lunchmogelijkheden. Tevens zorgen ze voor een andere beleving van het winkel- en bedrijvengebied. Het bestemmingsplan ‘Ekkersrijt’ staat standplaatsen op Ekkersrijt niet toe. In de praktijk worden er echter wel standplaatsen ingenomen, bijvoorbeeld op het terrein van de Media Markt, Praxis en bij Ikea. Deze worden tot nu toe gedoogd vanuit de behoefte van bezoekers en werknemers. Uit gesprekken met de vastgoedeigenaren van de Meubelboulevard blijkt dat ook zij het wenselijk vinden dat standplaatsen worden toegestaan. De gemeente heeft onderzocht of en hoe dit toch mogelijk kan worden gemaakt.

Beleidsregels standplaatsen Ekkersrijt
Om het mogelijk te maken een standplaats in te nemen op Ekkersrijt zijn de ‘Beleidsregels standplaatsen Ekkersrijt gemeente Son en Breugel 2023’ opgesteld. Deze beleidsregels zijn op 15 juni 2023 door het college van de gemeente Son en Breugel vastgesteld. Het nieuwe beleid biedt (standplaats)ondernemers duidelijkheid over hun mogelijkheden en positie. Daarnaast geeft het beleid de kaders aan waarbinnen de vergunningverlening plaatsvindt en schept het duidelijkheid voor het handhaven van de regelgeving. De beleidsregels treden op 21 juni 2023 in werking en zijn aanvullend op de bepalingen in de Algemene plaatselijke verordening (APV). De beleidsregels zijn van toepassing verklaard op het gehele bedrijventerrein Ekkersrijt.

Meer informatie?
Kijk voor informatie over het innemen van een standplaats op
www.sonenbreugel.nl/standplaats-aanvragen