Winnaars Theo de Haas en Frans Wilbrink met in het midden filiaalmanager Jumbo Son en Breugel Bart van de Voorde
Winnaars Theo de Haas en Frans Wilbrink met in het midden filiaalmanager Jumbo Son en Breugel Bart van de Voorde Foto: Wil Feijen

Spaar voor een echt Son en Breugels ganzenbordspel bij De Jumbo

Algemeen

Son en Breugel - Vanaf 1 november kun je bij het boodschappen doen in de Jumbo van Son en Breugel sparen voor een unieke en exclusieve uitvoering van het ganzenbordspel. Afgelopen woensdag 1 november werden de eerste spellen feestelijk overhandigd aan Theo de Haas en Frans Wilbrink.

Voorafgaand aan deze lancering organiseerde Jumbo een winactie op Facebook. Daarbij moest je raden welk spel er binnenkort bij aankopen in de Jumbo Son en Breugel kon worden gespaard. Door middel van hints, zoals ‘dobbel nog even verder’ en ‘iemand zit in de put’, wist Theo de Haas uit Nederwetten en voormalig inwoner van Son en Breugel het zeker: het spel was ganzenbord. “En dat was correct”, lacht filiaalmanager Bart van de Voorde van de Jumbo in Son en Breugel, “en vanaf 1 november kunnen onze klanten bij hun aankopen sparen voor een speciale en exclusieve uitvoering van het ganzenbordspel.”

Wachten voor de brug
Wat dit spel uniek maakt, is dat het zich afspeelt in Son en Breugel, en dan ook nog eens het Son en Breugel van vroeger. Zo zijn er allerlei varianten bedacht op de spelregels van ganzenbord; zo moet je drie plaatsen terug als je op de afbeelding van de brug komt. “Dit staat symbool voor het wachten als de brug weer openstaat in Son en Breugel”, legt Frans Wilbrink van Erfgoedvereniging Son en Breugel uit. Wilbrink is de bedenker van de Son en Breugelse variant van het ganzenbordspel. “Je start bij de bushalte tegenover De Zwaan, en zo ga je door het dorp richting Breugel, en steek je natuurlijk ook het kanaal over”, legt Wilbrink het spel uit. “En je eindigt natuurlijk bij onze Jumbo”, vult Van de Voorde aan.

Met een oplage van 500 stuks kun je gerust spreken van een exclusieve uitgave van dit ganzenbordspel. “Toch kun je het al redelijk snel in je bezit krijgen, want bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je 1 zegel. Met 8 zegels heb je een volle spaarkaart en met een volle kaart en een bijbetaling van € 14,95 ben je de gelukkige bezitter van dit unieke ganzenbordspel”, aldus Van de Voorde, “maar op is ook echt op…”