Ellen van Engelen
Ellen van Engelen Foto: Wil Feijen

Ge-wel-dig! 1200 kinderen gaan met Rendac-schoolschaatsen op de ijsbaan

Algemeen

Son en Breugel - Het is bijna zover. Van 15 december tot en met 7 januari kan er geschaatst worden op de ijsbaan op het Kerkplein. Winter Event Son en Breugel is druk bezig met het regelen van de laatste zaken. Wat al wel helemaal rond is, is het schoolschaatsen. Dit jaar komen er maar liefst 1200 kinderen in de week van 18 tot en met 22 december schaatsen met hun klas. Alle basisscholen uit Son en Breugel doen mee.

Redactie: Ineke van Uden
Foto: Wil Feijen

Ellen van Engelen zet zich maar wat graag in als vrijwilliger van Winter Event Son en Breugel. Vanuit haar vorige baan bij de Rabobank kennen we haar van de uitreiking van de Rabo ClubSupport. Eenmaal bekend en betrokken? Dan weten dorpsgenoten je altijd te vinden en hielp Ellen als vrijwilliger mee bij Son en Breugel Samen Sterker en het zonnebrandproject: “Nu werk ik bij VGZ. Ondanks dat we met mijn werk in de meest drukke periode van het jaar zitten, heb ik er toch voor gekozen om me in te zetten voor het organiseren van het schoolschaatsen. Beweging voor kinderen is zo belangrijk. Het past ook bij de visie van VGZ. Hoe vitaler kinderen zijn, hoe minder zorg ze nodig hebben.” Ellen krijgt energie van het oppakken van dergelijke projecten: “Wat is er leuker om straks al die kinderen te zien genieten op het ijs? 1200 kinderen komen, dat is toch ge-wel-dig!” 

Wat is er leuker om straks al die kinderen te zien genieten op het ijs?

Omdat Ellen van structuur houdt, maakt ze direct een draaiboek: “We hebben helaas een paar jaar geen ijsbaan gehad. Dus moesten er weer nieuwe afspraken gemaakt worden en nieuwe contacten gelegd worden. Met een draaiboek is het volgend jaar ook zo weer geregeld. Aan enthousiasme van de scholen geen gebrek. Het is natuurlijk ook leuk om een extra bewegingsles aan te kunnen bieden aan de kinderen van groep 3 t/m groep 8.” 

Basisscholen De Bloktempel, De Sonnewijzer, De Stokland, De Harlekijn, BuitensteBinnen en De Ruimte doen allemaal mee aan het schoolschaatsen. Het is de bedoeling dat de kinderen die schaatsen hebben, deze ook zelf meenemen. Als kinderen geen schaatsen hebben, dan krijgen ze die op de ijsbaan. Wel moeten alle kinderen uit veiligheidsoverweging handschoenen dragen. Het is leuk voor de kinderen als er mensen komen kijken. Omgekeerd is het leuk dat bezoekers kinderen op het ijs kunnen zien genieten. Wil je helpen in de week van 18 tot en met 22 december tijdens het schoolschaatsen? Bijvoorbeeld met het uitgeven van schaatsen, het uitdelen van drinken of op een andere manier? Meld je vooral aan via www.wintereventsonenbreugel.nl onder de knop ‘vrijwilliger’.


Winter Event Son en Breugel. Foto: Ingezonden

Ellen heeft voor haar eigen kinderen al een passe-partout gekocht. Voor 35 euro koop je een passe-partout waarmee je onbeperkt kunt schaatsen: “Vooral voor de kinderen die zelf al naar de ijsbaan kunnen is dat erg leuk. Zelfs al gaan ze maar een uurtje. Samen lekker met vrienden en vriendinnen naar de ijsbaan. Lekker in beweging. Samen sportief bezig zijn.” De passe-partout kun je ook via www.wintereventsonenbreugel.nl bestellen. Op deze site kun je je ook opgeven als vrijwilliger. Meld vooral wat je leuk vindt om te doen en wanneer je kunt.