De Raad van Elf
De Raad van Elf Foto: Wilbert Maximus

De magie van de Raad van Elf

Algemeen

Son en Breugel - We staan op het punt om een magisch carnavalsfeest te ervaren, en de Raad van Elf zal daar ook dit jaar weer een centrale rol in spelen. Deze groep, bestaande uit vrijwilligers die elkaar enthousiast ondersteunen, zet zich gezamenlijk in om bij te dragen aan het carnaval in Krutjesgat. De raadsleden benutten de specifieke kwaliteiten en ervaringen van elk raadslid zo goed mogelijk. Zo is de een de gangmaker van het feest, terwijl de ander liever zaken op de achtergrond regelt. Als team vertrouwen ze op elkaar en zijn ze trots om de raadssteek te mogen dragen.

Tijdens carnaval organiseert de Raad van Elf diverse activiteiten in Krutjesgat en bieden zij als rechterhand van het bestuur van De Krutjesrapers ondersteuning bij vele carnaval gerelateerde evenementen.

Best wel druk, zou je denken! “Ja, dat is het zeker”, zegt Sjors Dogge. Hij is na komend carnaval de nieuwe opper van de Raad. “Maar omdat we het samen doen, kunnen we veel werk verzetten. Als vrijwilligers werken we graag in teamverband, genieten we van gezelligheid en maken we van elke activiteit een feestje. Daar halen we voldoening uit, want genieten is het sleutelwoord. Genieten van de sfeer, het succes en vooral de vriendschappen die ontstaan. Het is cruciaal dat we weten wat we aan elkaar hebben en dat we op elkaar kunnen vertrouwen”, zo legt hij uit.

Maar de Raad van Elf bouwt niet alleen feestjes tijdens carnaval. Gedurende het jaar zien ze elkaar regelmatig en organiseren ze activiteiten en teamuitjes, zoals de Raadsdag. In het glossy carnavalsmagazine van dit jaar kun je meer lezen over de Raad van Elf en ontdekken welke leden dit jaar deel uitmaken van het team.

Denk je na het lezen van dit artikel: daar wil ik meer van weten? Spreek dan gerust de komende tijd een van de leden van de Raad van Elf aan of kijk op www.dekrutjesrapers.nl/raad-van-elf/