Wereldkankerdag
Wereldkankerdag Foto: Ingezonden

Open huis met Wereldkankerdag bij De Eik

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Op zondag 4 februari ben je van harte welkom bij De Eik, centrum voor leven met en na kanker, Klein Tongelreplein 8 in Eindhoven.

Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die kanker op je leven heeft. Want leven met en na kanker, hoe doe je dat? Bij De Eik kun je terecht voor een luisterend oor, ontmoet je lotgenoten die vergelijkbare ervaringen hebben, kun je meedoen met diverse creatieve activiteiten, organiseren we informatiebijeenkomsten over de gevolgen van kankerbehandelingen, en bieden we een Leef Fit-programma. Of je nou zelf kanker hebt of hebt gehad, je liefste kanker heeft of nabestaande bent, iedereen vindt zijn plekje bij De Eik. Tijdens ons open huis kun je kennismaken met onze vrijwilligers die je van harte welkom heten. Koffie, thee en lekkers staan voor je klaar. 


Poster Open Huis De Eik - Ingezonden

Workshops
Van 10.00-13.00 uur vinden er allerlei leuke workshops plaats.
Wil je fit worden of blijven? Kom dan naar de workshop van Bart over het Leef Fit-programma van De Eik. Tevens kun je kennismaken met de mogelijkheden van Skin-City bij de gevolgen van oncologische behandelingen. Maak kennis met intuïtief schrijven bij Inez, tijdens de workshop ‘schrijf je eigen levensles’.

Ga zelf aan de slag in een interactieve workshop terwijl Laura en Gerjanne je vertellen over onze programma’s voor kinderen en tieners die leven met kanker in het gezin. Let op! Deze workshop eindigt al om 12.00 uur.

Karin maakt ook dit jaar weer het perfecte plaatje van jou of samen met je liefsten. Ze richt een complete studio in bij De Eik. Zomaar een professionele, digitale foto voor jou cadeau!

’s Middags om 14.00 uur vindt er een lezing plaats. Heb je klachten of bijwerkingen (angst, pijn, somberheid) van jouw reguliere oncologische zorg? Dan geeft complementaire zorg, zoals leefstijladviezen, massage en acupunctuur mogelijk verlichting. Lieke Simkens, oncoloog van het Máxima Medisch Centrum, neemt je hierin mee. Graag aanmelden voor deze lezing via www.centrum-de-eik.nl. Voor vragen bel 040-2939142.