Afbeelding
Foto:

Open dag bij De Eik tijdens Wereldkankerdag

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Op zaterdag 4 februari opent De Eik haar deuren op Wereldkankerdag voor iedereen die te maken heeft met kanker. Of je nou zelf kanker hebt, je ouder, je kind, je vriend, of is je liefste overleden aan kanker, iedereen is van harte welkom. De hele dag worden er diverse activiteiten georganiseerd. 

Wereldkankerdag
Ieder jaar wordt er wereldwijd op 4 februari stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren veel mensen nog gevolgen van de ziekte. Nederland telt diverse organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Zo ook bij De Eik in Eindhoven.

Kom kijken, je verhaal doen óf doe lekker mee!
De open dag bij De Eik heeft een vol en gevarieerd programma. Er is ruimte voor plezier, ontspanning of een luisterend oor. Het gehele jaar door organiseren onze vrijwilligers tal van programma’s, zoals het Leef Fit-programma of het programma voor ouders en kinderen van wie één van de ouders kanker heeft. Tijdens de open dag kun je hiermee kennismaken. Ook aan andere activiteiten van De Eik kun je deelnemen. Ervaar een heerlijke handmassage of krijg uitleg over mindfulness.

Natuurlijk is er ook ruimte voor beweging en plezier! Zo kunnen kinderen deelnemen aan het Kinderatelier, maakt een fotograaf gratis mooie (gezins)foto’s en is er een spannende loterij. Elke bezoeker maakt kans op een leuke verwendag met een lunch bij De Bijenkorf. Óf fiets met Lodewijk langs vier kankercentra in de regio. Meld je vooraf aan via info@inloophuis-de-eik.nl.
Kortom: kom gezellig naar de open dag bij De Eik. Voel je welkom!

Actief in de hele regio
De Eik is gevestigd in Eindhoven, en biedt activiteiten en hulp aan mensen die leven met én na kanker in de regio Eindhoven. Maar is er ook voor hun naasten en nabestaanden. Ook inwoners uit de gemeenten Oirschot, Best, Nuenen, Gedrop, Valkenswaard, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre kunnen gebruikmaken van het aanbod. De Eik heeft als doel een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven met en na kanker.

Algemene informatie
• De deuren van De Eik zijn op zaterdag 4 februari geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.
• Locatie: Klein Tongelreplein 8 in Eindhoven.
• Parkeren is gratis in de parkeergarage in de Crabethstraat 18 in Eindhoven.

Kijk voor meer informatie over De Eik óf het programma tijdens Wereldkankerdag op www.inloophuis-de-eik.nl.