Jeannette van den Tillaart
Jeannette van den Tillaart Foto: Ingezonden

Sociaal bemiddelaar Jeannette van den Tillaart stelt zich voor

Algemeen

Son en Breugel - Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Jeannette van den Tillaart, en sinds vorig jaar ben ik de lokaal sociaal bemiddelaar in Son en Breugel. Heeft u op het gebied van het sociaal domein een meningsverschil met de gemeente? Dan kunt u mij vragen om te bemiddelen.

Ik heb jaren gewerkt voor mensen met een beperking. Daardoor weet ik dat het aanvragen van zorg of ondersteuning best ingewikkeld is. Onder het sociaal domein vallen o.a. de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de inkomensondersteuning. Ik bemiddel bij ingewikkelde problemen waarbij u en de gemeente vastlopen in regelgeving en er met elkaar niet uitkomen.

De gemeente werkt volgens regels die vastgelegd zijn in wetgeving. Deze regels zorgen ervoor dat Wmo-voorzieningen, jeugdhulp en bijstand zo eerlijk mogelijk verstrekt worden. De praktijk wijkt soms af van hoe het in de wet beschreven staat; daarbij is elke situatie van inwoners anders. Mijn taak is om uit te zoeken waar het meningsverschil tussen aanvrager en gemeente zit. Daarvoor ga ik in gesprek met de aanvrager.

Met de gemeente loop ik na of alle stappen zijn gezet en de afspraken helder zijn gecommuniceerd en nagekomen.
Vervolgens ga ik samen met de aanvrager en de gemeente op zoek naar de best mogelijke oplossing.
Als lokaal sociaal bemiddelaar werk ik onafhankelijk van de gemeente en kan ik gevraagd en ongevraagd advies geven.

U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen via sociaalbemiddelaarsenb@gmail.com of op maandag en woensdag telefonisch: 06-58915185.