RKVV Nederwetten
RKVV Nederwetten Foto: MooiSonenBreugel

Hattrick en assist van Dennis van Es velt de Bocht

Algemeen Sport

Nederwetten - De Bocht 4-3. Alle ingrediënten voor een lekker potje voetbal waren aanwezig op sportpark de Koppel van Nederwetten. Een heerlijk lentezonnetje, supporters met korte mouwen en zelfs dames met korte rokjes omzoomde het strijdtoneel van deze middag. Maar net als zo vaak was het al in de 2e minuut raak voor de tegenstander.

Gastredacteur: Louis Staals

Geklungel in de achterhoede zorgde er voor dat de bezoekers op 0-1 kwamen Rendahl van de Bocht strafte dit geknoei keihard af. Maar in tegenstelling met vorige week was Dennis van Es wel scherp vanaf het begin en kon in minuut 7 al de 1-1 aantekenen. Maar het blijft een probleempje voor Nederwetten om te consolideren. In de 16e minuut gaf , de overigens goed spelende, Cederick Santos een veel te slappe terugspeelbal op keeper Jordy van den Boogaard en Brian van Schijndel strafte dit meedogenloos af 1-2. Nederwetten bleef voor de rest alert en een splijtende pass van Roy Sleegers kwam bij Dennis van Es en die legde de bal panklaar voor Ben van der Bruggen 2-2 Dit was ook de ruststand

Na rust was het toch weer even slikken voor de vele Nederwetten supporters want uit een corner kopte Mark de Wit opnieuw raak voor de Bocht 2-3. Nederwetten dreigde weer het loodje te leggen maar herpakte zich prima. Rik Migchels trapte een bal op grote hoogte richting het doel van de, de Bocht keeper, en Dennis van Es reageerde zeer attent door de bal vlak voor de keeper alsnog binnen te tikken 3-3. En nou maar minimaal hopen dat we dit vasthouden was de mening van de harde kern. We hebben het al zo vaak mee gemaakt dat in de laatste minuut een gelijkspel of zelfs verlies moest worden geleden. Maar Dennis van Es was niet te stuiten vandaag. Een pass van Bram de Jonge kwam bij hem terecht en hij slalomde langs 3 verdedigers en rondde deze actie af met zijn derde treffer 4-3. Een doelpunt om van de smullen als liefhebber. De grijns op het gezicht van trainer Mario Plugers ging van oor tot oor en was daar in de overvolle kantine niet af te krijgen. Volgende week uit naar HMVV en dan proberen in deze flow te blijven. Alle lof voor Dennis maar het team als geheel, inclusief de wissels, hebben met succes keihard gewerkt.