Beerse Boys in actie
Beerse Boys in actie Foto: Ingezonden

Nijnsel afgedroogd

Sport

Son en Breugel/Nijnsel - Nijnsel en Beerse Boys hadden geen verleden. Maar nu wel. En dat valt niet bepaald uit in het voordeel van de geelblauwen. De bezoekers startten voortvarend en wilden graag een goede indruk achterlaten in het mooiste en meest enerverende dorp van Meierijstad. En dat lukte alleszins.

In de tiende minuut een soepele aanval van Beerse Boys die redelijk makkelijk door de Nijnselse verdediging sneed; 0-1. Tien minuten later riep de Nijnselse goalie ‘los’ maar het was niet duidelijk tegen wie; 0-2. In de 30e minuut de eerste echte kans voor de thuisploeg maar die strandde. Meteen daarna een drinkpauze, het was tenslotte een paar graden boven nul. Net voor rust de 0-3. Een overtreding op het middenveld op een Nijnsel speler werd niet bestraft en vervolgens verdween de bal in het doel waarbij een penetrante buitenspellucht opsteeg.

Na de pauze veranderde er niet bijster veel. Beerse Boys bleef soepel en rustig combineren, begrijpelijk na een alleszins geruststellende tussenstand. Het publiek werd niet echt vermaakt. Nijnsel probeerde de bakens te verzetten maar de bezoekers raakten daarvan niet bepaald onder de indruk, integendeel. In de 70e minuut nog een dikke kans voor Nijnsel maar Rens Hoppenbrouwers strandde op de benen van de Beersche doelman. In de laatste minuten tekenden de bezoekers nog de 0-4 en 0-5 aan, mede door een strak ingeschoten pingel. Einde oefening. Beerse Boys kwam, zag en overwon. Zo kan het gaan.
Aanstaande zondag opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander is PSV Amateurs, een team van getalenteerde gelukszoekers. Beide teams hebben te maken met spelers die deze zondag actief zijn bij de marathon van Eindhoven.

En ook de zondag van de eveneens getalenteerde cabaretier Rob Scheepers en zijn Comedy Train in Ontmoetingscentrum De Beckart. Vanwege de overstelpende belangstelling voelde de Beckart zich genoodzaakt om nog wat extra zaalcapaciteit te regelen! En dat lukte! Dus als je supersnel bent en wat geluk hebt, dan kun je voor de middagvoorstelling op zondag nog kaarten scoren. Ga even naar de website www.vvnijnsel.nl. Wè Anders?!