The Dance Classics
The Dance Classics Foto: Kim Roxs

Hits uit de jaren ‘70 en ‘80 blazen je de dansvloer op

Algemeen

Son en Breugel - Oude tijden herleven bij ‘The Dance Classics ‘70s - ‘80s (’90s)’. Een onvervalste dansavond met bijbehorende lichtshow, een grote dansvloer en niet te vergeten muziek. Nummers die je terugbrengen naar de tijd dat de muziek je nog als vanzelf de dansvloer op blies. Stil blijven staan is geen optie.

Redactie: Arndt van Ruremonde

Zaterdagavond 23 maart waren de zalen van De Zwaan omgetoverd tot discopaleis. Voor even herleefde de tijden van De Pomp en La Mirage. Dat waren discotheken in Son waar je elke week terecht kon voor dans en gezelligheid. De hoogtijdagen van de disco zijn voorbij... Of toch niet?

Om 21.00 uur was de zaal al gevuld en stond er nog een lange wachtrij voor de ingang; animo genoeg dus voor een reis terug in de tijd. Maar het waren niet alleen vijftigers en zestigers die terugverlangden naar opzwepende dansnummers. Van jong tot oud was aanwezig, een enkeling in onvervalste glitterkleding. Alleen de echte jeugd, vroeger de doelgroep van de discotheken, ontbrak.

Binnen schitterde de lichtshow, compleet met discobal, je tegemoet. Op een groot scherm werden beeldfragmenten van de jaren zeventig en tachtig vertoond. De val van de Berlijnse Muur of een interview over de komst van de eerste seks-bellijn moesten het gevoel van toen terugbrengen. Maar niet de beelden bepaalden de tijdgeest: het waren de ‘70s- en ‘80s-nummers van bijvoorbeeld Michael Jackson en Sister Sledge die het publiek meevoerden naar de dansvloer.

Niet iedereen ging de dansvloer op. “We komen hier vooral voor de gezelligheid en de muziek van vroeger”, vertelt een bezoeker, van wie de naam verdwijnt in het geluid van een volgende discokraker. “En het is leuk dat hier iedereen komt, van alle leeftijden, het maakt niet uit.”

Discomuziek, dans en gezelligheid: Dance Classics, een geslaagde avond met alles erop en eraan wat de discotheken van de ‘70s en ‘80s ook brachten.