Opschoondag team Antoon van de Ven straat
Opschoondag team Antoon van de Ven straat Foto: MooiSonenBreugel

Veel peuken in de natuur

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdag 23 maart hebben bewoners van de Antoon van de Venstraat in Son en Breugel zich in het kader van de Nationale Opschoondag ingezet om hun buurt schoon te maken. Met een groep van 7 enthousiaste vrijwilligers hebben ze vanaf 10.30 uur rondgelopen en indrukwekkende resultaten geboekt.

Redactie: Cindy van den Boogaard

Hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken werden verdeeld en tussen de buien door gingen de teams op pad. Met name rondom de parkeerplaatsen op Zonhove troffen de vrijwilligers veel zwerfafval aan, waaronder peuken, blikjes en bananenschillen. Finn van 11 jaar concludeert: “Het lijkt wel alsof mensen de auto parkeren en snel nog hun peuk naar buiten gooien voordat ze in of uitstappen.” Waarop Daan van 4 jaar reageert: “Waar zijn peuken eigenlijk voor? Die liggen altijd overal op straat, waarom is dat?” Een vierjarige uitleggen dat hij de resten van een sigaret aan het opruimen is van een volwassen persoon die niet de moeite neemt om deze zelf op te ruimen is eigenlijk te triest voor woorden. 

Gedurende de opruimactie hebben ze maar liefst 4 vuilniszakken vol afval verzameld, wat aantoont dat zelfs een kleine groep mensen een groot verschil kan maken. Initiatieven zoals deze benadrukken het belang van bewustwording rondom zwerfafval en stimuleren hopelijk ook anderen om ook actief bij te dragen aan een schonere leefomgeving. Door samen te werken kunnen we een verschil maken en streven naar een schonere wijk voor iedereen.

Deze twee helden hebben het centrum van Son een stuk schoner gemaakt! 
Daan (L) en Koen
Opschoondag team Antoon van de Ven straat
Opschoondag team Antoon van de Ven straat