Lezing over veiligheid in het Dommelhuis
Lezing over veiligheid in het Dommelhuis Foto: Ingezonden

Werken aan je eigen veiligheid

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 23 april heeft bewonerscommissie ‘de Traverse’ onder leiding van Wilko Platje een meeting in het Dommelhuis georganiseerd. De onderwerpen waren brandpreventie, cybercrime en WhatsApp-buurtalarmgroepen.

De foyer zat helemaal vol met inwoners van de appartementen aan het kanaal. Er waren 3 sprekers: Hans van Dam begon over brandpreventie, Giel de Kimpe samen met wijkagent Marco van Roozendaal volgde met een lezing over digitale babbeltrucks, internetfraude en WhatsApp-fraude, en Jan Frans Brouwers van Son en Breugel Verbindt eindigde met een overzicht van de WhatsApp-buurtalarmgroepen in Son en Breugel.

Hoe kun je samen zo’n groep opzetten en hoe worden de meer dan 50 beheerders van deze groepen samen meegenomen in de veiligheid van Son en Breugel. Samen met de politie, de boa’s, de ambtenaren en de burgemeester! Praktijkvoorbeelden zorgden ervoor dat het een zeer interessante discussie werd tussen de bewoners en de sprekers. Alle vragen van de buurtbewoners werden meteen beantwoord. Maar een ding was duidelijk: ook deze appartementen moeten op zoek naar een beheerder om veiligheid samen met die bewoners te verbeteren.

Informatie is te vinden op de homepagina van de website van www.sonenbreugelverbindt.nl, en als je meer informatie nodig hebt, kijk dan op www.maakhetzeniettegemakkelijk.nl.

Lezing over veiligheid in het Dommelhuis