Scholen Creadag
Scholen Creadag Foto: Wil Feijen
Foto’s

Scholen Creadag met prachtige kunstcreaties

Carnaval

Son en Breugel - Zoals carnaval vroeg valt dit jaar, viel uiteraard ook de Scholen Creadag dit jaar vroeg. Op dinsdag 30 januari stonden alle vrijwilligers weer te popelen om de kinderen van de zeven basisscholen in Son en Breugel te mogen ontvangen in de carnavalstent op het Kerkplein voor de 22e editie!

Gastredactie: Flip Spooren

Op deze feestelijke dag vol creativiteit en gezelligheid namen maar liefst 700 kinderen deel aan dit evenement. Ze kregen hier de kans om in groepjes van vier à vijf kinderen hun schildertalent, onder het motto van de prins ‘Di joar wordt magisch’, te laten zien aan de deskundige jury. De scholen waren verdeeld over de ochtend en middag, zodat alle kinderen van de groepen 6, 7 en 8 de gelegenheid hadden om deel te nemen, allemaal uitgedost in hun ‘skonste pekske’!


Scholen Creadag - Wil Feijen

Tijdens de Scholen Creadag waren niet alleen de kinderen aanwezig, maar ook prins Robert en zijn adjudant Enrico. En ook oud-prins Menno was dit jaar van de partij, nadat hij vorig jaar verstek moest laten gaan wegens een griepje. De kinderen mochten al hun brandende vragen stellen aan de prins. Ondertussen werd er druk getekend, geschilderd, gezongen en gehost. De sfeer zat er de hele dag goed in!

Aan de jury de bijna onmogelijke taak om uit al die mooie creaties de winnende platen te kiezen. De winnaars kregen op het podium een onderscheiding van prins Robert en de eer om hun creatie te laten zien aan het grote publiek. Alle prijswinnende platen worden namelijk tentoongesteld in de etalages van de winkeliers in het centrum van Son en Breugel. Dus gaat dat zien! 


Scholen Creadag - Wil Feijen

Naast de verkiezing van de mooiste plaat, werd er per school ook nog een winnaar gekozen die het ‘skonste pekske’ aan had. Ook zij mochten een mooie prijs in ontvangst nemen. Wij kijken terug op een geslaagde editie!

En zeker niet onbelangrijk: een evenement als de Scholen Creadag kan niet plaatsvinden zonder de hulp van sponsors en vrijwilligers. Daarom willen we graag onze grote dank uitspreken aan alle sponsors die dit evenement mogelijk hebben gemaakt: Davy van der Pasch van ‘Paschie voor Stroom’, PLUS Marcel & Jeannette Verhoeven, café-restaurant De Zwaan, Foolen Audio & Light, CIVO, en Sandor Paulus van Karikatuur.nl. Hun steun en bijdragen hebben ervoor gezorgd dat de kinderen weer een onvergetelijke dag hebben gehad.

Ook willen we onze waardering uitspreken voor de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet tijdens de Creadag. Zonder hun inzet en enthousiasme zou dit evenement niet zo succesvol zijn geweest. We zijn ontzettend dankbaar voor hun bijdrage en hopen dat ze volgend jaar weer van de partij zullen zijn. En ook dank aan alle deelnemende winkeliers in ons dorp voor het beschikbaar stellen van hun etalage voor de prijswinnende platen.

Op naar een magische carnaval! Wij zien jullie graag volgend jaar weer! Commissie Scholen Creadag

Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag
Scholen Creadag