Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Ad en Hennie Versantvoort-van Weert zijn op 19 oktober 50 jaar getrouwd

Human Interest

Son en Breugel - Hennie is 72 jaar geleden in Olland geboren; ze was op een na de jongste uit een gezin met zeven kinderen. Na de lagere school ging ze naar de Huishoudschool in Schijndel. Na het behalen van haar diploma kreeg ze een baan bij Van den Berg Autoaccessoires in Veghel, waar ze o.a. stoelhoezen voor auto’s maakten. Hier heeft ze tot haar eerste zwangerschap gewerkt.

Redactie: Corry van Asseldonk

Ad (75) is geboren in Sint-Oedenrode. Hij komt uit een gezin van negen kinderen, van wie twee broers al op jonge leeftijd zijn overleden. Ad ging na de basisschool naar de MULO in Sint- Oedenrode, maar bij nader inzien was hij meer geschikt voor de LTS, en ging hij daar de opleiding timmeren en meubelmaker volgen. De eerste jaren na zijn opleiding en voor zijn diensttijd heeft hij verschillende baantjes gehad. Na zijn diensttijd is Ad gaan werken bij Nolte, aftimmeren van wanden, vloeren en plafonds. Na 30 jaar daar gewerkt te hebben werd het bedrijf vanwege een faillissement overgenomen door SRA (Systeem Realisatie Afbouw). Hier heeft hij zich opgewerkt tot projectleider. Het bedrijf deed hele grote projecten o.a. voor ASML.

Hennie en Ad hebben elkaar leren kennen bij De Beurs in Sint-Oedenrode. Hennie ging daar regelmatig dansen en Ad kwam van Veghel kermis zomaar een keertje langs om te kijken hoe gezellig het daar was. Hennie had Ad al een keer eerder gezien op haar werk. Ze raakten aan de praat en de vonk sloeg over. Na wat scharrels was het voor beiden de eerste echte verkering.

Na drie jaar verkering wilden ze toch wel graag gaan trouwen. Maar aan een huis komen was toen ook heel moeilijk. Via via kregen ze een huis aangeboden op het Betuwepad in Son en Breugel. “Heel toevallig wandelden wij daar een week van tevoren, en ik zei nog tegen Ad dat ik daar niet zou willen wonen, want ik was gewend om achteraf te wonen zonder buren”, vertelt Hennie. Maar hier hebben ze toch met heel veel plezier 18 jaar gewoond. Daarna hebben ze hun huidige huis gekocht op de Wadden.

Hennie en Ad krijgen drie kinderen: Esther, Bart en Dirk. Helaas overleed Esther op tweejarige leeftijd. Dit was echt een dieptepunt in hun leven, vertelt het bruidspaar.

Het leven van Hennie heeft in het teken gestaan van zorgen voor de kinderen en voor haar man. “Ad had zo veel hobby’s”, vertelt Hennie. “Dan belde hij van zijn werk op: ‘Kun jij mijn tas alvast klaarzetten want ik moet meteen weer weg’. “Ik heb van jongs af aan gevoetbald, eerst in Sint-Oedenrode en daarna bij SBC. Ook heb ik een bestuursfunctie gehad bij SBC en nu ben ik coördinator van de klusclub van SBC. Ik rijd de buurtbus, rijd voor AutoMaatje en ben voorzitter van de biljartclub van de KBO. En ik heb vier keer de Nijmeegse vierdaagse en drie keer de Heuvellandvierdaagse gelopen”, vertelt Ad trots.

Hennie: “We hebben tot de coronatijd elke woensdag op de kleinkinderen gepast. Nu houden we de woensdag ook echt vrij om samen iets te doen, en we vinden het ook leuk om af en toe een korte vakantie in te plannen.”

Hennie en Ad kijken terug op een leven met een lach en een traan. Respect hebben voor elkaar en ieder in zijn waarde laten is hun motto. “En af en toe met een bosje bloemen thuiskomen”, grapt Ad.

Om hun vijftigjarige bruiloft te vieren geven Ad en Hennie een feest met hun kinderen, vijf kleinkinderen, familie en vrienden in de Vresselse Hut.

Hennie en Ad Versantvoort
Afbeelding