De mensen van de organisatie
De mensen van de organisatie Foto: Freedom Run

Freedom Run dit jaar op zondag 28 oktober

Algemeen

'Bewegen in vrijheid' is het jaarlijks terugkerend thema van de Freedom Run. De editie 2018 gaat een eerbetoon worden aan de Amerikaanse bevrijders. In september 1944 is in de bossen waar gelopen gaat worden ongekend fel gevochten. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de gelande Amerikaanse parachutisten door konden breken. Twee bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd: Luitenant-Kolonel Robert Cole en soldaat Joe Mann zijn voor hun moed beiden postuum onderscheiden met de hoogste militaire eer, de 'Medal of Honor'.

U gaat bij alle uitingen op spandoek, Facebook, website, startnummer en op het aandenken voor iedere deelnemer aan de Freedom Run, hun gezichten zien. Zij aan zij met de vijf gezichten van onze veteranen uit 2017. Alle zeven hebben zij gevochten in de omgeving van Eindhoven, Son en Best.

Hoe laat het startschot gaat klinken, is afhankelijk van de gekozen afstand. Plaats van handeling is weer het historische terrein rondom het museum Bevrijdende Vleugels, gelegen aan de Sonseweg te Best. 't Buitenhuys zal weer als thuishonk dienen.

U kunt kiezen uit de volgende afstanden:
½ mile  800 meter gezinsloop of ouder/kind loop, leeftijd vanaf 3 jaar, op verhard terrein, start 11.30 uur
1 mile  1.600 meter gezinsloop of ouder/kind loop, leeftijd vanaf 5 jaar, op verhard terrein, start 11.30 uur
4 miles  6.400 meter cross, overwegend op onverhard terrein, start 12.00 uur, start 12.30 uur
8 miles  12,8 km cross, overwegend op onverhard terrein, start 12.00 uur
10 miles 16,1 km trail op half- en onverhard terrein, start 12.15 uur

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze website www.freedomrun.nl.

U kunt zich inschrijven via deze link. Schrijft u zich in ieder geval snel in, want het aantal deelnemers is gelimiteerd! Wij zien u heel graag op 28 oktober 2018 aan de start verschijnen.

Team Freedom Run
Bram Biermans, Frank van Dijk, Vincent Vloemans, Willem Biermans                

De mensen van de organisatie