Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 701222
Foto: Wil Feijen

Inschrijven carnavalsoptocht CV de Krutjesrapers

Son en Breugel - De meeste wagenbouwers zijn al maanden bezig om voor een topcreatie te gaan zorgen. Diverse grote – en kleine loopgroepen, duo's en individuelen zijn ook actief om tijdens de optocht van zondag 3 maart het publiek te vermaken. De optochtcommissie is gestart met de voorbereidingen. Dit jaar doen er maar liefst drie basisscholen mee aan de optocht zoals traditiegetrouw de Stolandschool, maar ook in navolging van vorig jaar de Ruimte en nieuw de Harlekijn.

Onder de bezielende aanvoering van Prins Jarno met zijn motto 'Mi dizze Prins telt elke seconde' wordt het ongetwijfeld een kleurrijke en actieve optocht. De optochtcommissie hoopt dat heel veel inwoners uit Son en Breugel geïnspireerd raken om mee te doen en er een kleurrijke optocht van te maken.

Ieder jaar is het weer verrassend waarmee het publiek vermaakt wordt of waar vol bewondering naar gekeken kan worden. Hoe leuk is het om in navolging van de deelnemende basisscholen met je vriendjes en vriendinnetjes te gaan knutselen om met de optocht mee te kunnen doen? Is er in de straat interesse of bij de vrienden – of sportgroep?

Inschrijven is mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars, Orionlaan 31 in Breugel. Ook is het mogelijk om online in te schrijven op de website van de Krutjesrapers www.dekrutjesrapers.nl
Inschrijven kan tot donderdag 21 februari uiterlijk18.00 uur bij een van deze adressen of digitaal. De organisatie vraagt speciale aandacht voor het optochtreglement die op de website van de Krutjesrapers staat vermeld. De jury die bestaat uit een aantal inwoners van Son en Breugel beoordeeld op de thema´s 'originaliteit', 'kwaliteit' en 'presentatie'.

Prijsuitreiking
Zo rond de klok van 16.30 uur zal de prijsuitreiking in de grote tent beginnen en weten de deelnemers wie op het grote podium de beker of geldprijzen uit handen van Prins Jarno mag ontvangen. Ook dit jaar vraagt de organisatie de speciale aandacht van alle deelnemers voor de voortgang van de optocht en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan. Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten. De organisatie wenst alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen.

Optochtdeelnemersbrunch
Maandag 4 maart wordt er speciaal voor alle deelnemers van de optocht om 11.00 uur een brunch in de Zwaan georganiseerd. De winnaars in de categorie 'Wagens' mogen dan aan de VIP tafel aanschuiven. Om 14.00 uur begint de oberrace in de carnavalstent en is hier ook aan de kinderen gedacht. Kinderen kunnen deelnemen aan de kinderoberrace, kleuren of met elkaar spelen. Er is een speciaal oberrace arrangement (zie hiervoor de publicaties van de Krutjesrapers).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>