De vrijwilligers van Agora Club
De vrijwilligers van Agora Club Foto: Ingezonden

Lezing 'Even janken en weer doorgaan'

Algemeen

Son en Breugel - Agora Club De Kempen houdt woensdag 27 maart, van 19.00 uur tot circa 22.00 uur in het Vestzaktheater in Son een netwerkevent met een inspirerende interactieve lezing met het thema 'Even janken en weer doorgaan'. Het doel is om een gezellige avond met elkaar te hebben, netwerken en geïnspireerd te raken door twee sprekers. Tevens zullen een aantal service clubs zich kort presenteren, zodat we leren van elkaars goede doelen en activiteiten.

Oogwenk
Als je hersenletsel krijgt, verandert je leven binnen een enkele seconde. Uiteraard van degene die het overkomt, maar ook van de familie en vrienden. (Bijna) alles wordt anders. Maar gelukkig is het niet het einde van de wereld.

Wie dat ervaren heeft, is Paul Trossèl. Hij kreeg een Locked-In Syndroom. Als vader, echtgenoot en succesvol topmanager veranderde zijn leven na een herseninfarct drastisch. Het Locked-In Syndroom is zo ongeveer het heftigste wat je kan overkomen. De geest blijft vlijmscherp, maar verder kun je bijna niets. Paul communiceert met zijn ogen en een spraakcomputer en kan verder niets bewegen. Paul en zijn vrouw Arianne (die zwanger was toen Paul zijn infarct kreeg) hebben samen met journaliste Laura van der Burgt, het prachtige boek Oogwenk geschreven. Dit boek is op de netwerkavond te koop.

Even janken en weer doorgaan
Paul houdt speciaal voor Service clubs uit de Kempen en hun relaties samen met Dr. Femke Nijboer, verbonden aan de universiteit van Twente een geweldige interactieve lezing met als titel 'Even janken en weer doorgaan'. Met hun eerlijke, confronterende en bij vlagen hilarische kijk op pech en geluk zetten Paul en Femke je aan tot nadenken. Hoe kun je van de meest ellendige situatie toch het beste maken? Wat is belangrijk voor jouw levenskwaliteit? Welke beren zie je op de weg? En het mooie is dat Paul en Femke je laten zien dat iedereen veel meer aankan dan je denkt.

Zorg dat je erbij bent
Er is plek voor ongeveer 80 personen. Dus schrijf je zo snel mogelijk in. Geef op met hoeveel personen je wil komen. Kosten voor deelname zijn € 20,00 per persoon, inclusief 2 drankjes. Inschrijving kan via je contactpersoon bij Agora Club De Kempen of door het sturen van een mail naar agoraclubdekempen@gmail.com. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de bevestiging. De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel, Stichting locked-in syndroom, die Agora Club De Kempen een zeer warm hart toedraagt.

Voor meer informatie, kijk eens op www.oogwenkhetboek.nl en maak alvast kennis met het inspirerende en ontroerende verhaal van Paul Trossèl.