Afbeelding
Foto: ©Heemkundekring

Wie Wat Waar en Wanneer?

Algemeen

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Op de vorige foto in deze rubriek (foto 13970) waarop de wrakstukken te zien waren van een vliegtuig dat was neergestort in de Zandstraat, kwamen tot nu toe geen reacties. U kunt de foto nog steeds bekijken op onze website.

De foto van deze week werd gemaakt in 1957 en laat een groepje kinderen zien van de kleuterschool bij de Zusters van Liefde te Son. Deze school stond aan de Schoolstraat bij het klooster. Op de achtergrond zijn de achterzijden van de huizen te zien aan de Pastoor van Ravensteijnstraat (nu Nieuwstraat). De nieuwe Végé-winkel van Miet van Wijk is duidelijk herkenbaar; nu zit in dit pand Indonesisch Restaurant Indonesia. Van geen van de kinderen kennen we de namen. De zuster is wel bekend, zij heet zuster Atanazia. Zo te zien was er iets te vieren want twee kleuters hebben een feestmuts op. Wie herkent zich nog op deze foto? En vergeet ook niet de naam te noemen van het kind links dat wat beteuterd staat te kijken omdat het niet bij het feestvierende groepje hoort.

U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar nummer 14218 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.