Ger in zijn winkel
Ger in zijn winkel Foto: Wil Feijen

Ger Platenburg: van mannenmode naar zijn pensioen

Algemeen

Son en Breugel - Ger Platenburg Mannenmode is gevestigd op het Raadhuisplein 3 te Son en Breugel. De allereerste vestiging van de herenmodezaak op deze locatie dateert uit 1976. Nadat Ger Platenburg de zaak Hoffman Herenmode overnam in juli 2011, is de naam veranderd in Ger Platenburg Mannenmode.

Werkende veertiger
Ger kent als oud-medewerker van Hoffman Herenmode zijn klanten al meer dan 22 jaar. Nadat Ger de herenmodezaak overnam, ging de benaming over naar 'mannenmode'. De gepensioneerde doelgroep onderging een verjonging naar de doelgroep van de werkende veertiger. Met de overname van de herenmodezaak in 2011 werd door Ger, met een vooruitziende blik, besloten dat hij ook daadwerkelijk op zijn 65e verjaardag met pensioen zou willen. Deze tijd is nu aangebroken, waarop een tevreden terugblik volgt.

Nieuwe doelgroep
Na de overname bleef Ger dezelfde merken in de mannenmode voeren. Daarbij werd de inkoop meer gericht naar het wat jonger publiek. Ger kende zijn klanten en paste zijn inkoop aan op de nieuwe doelgroep. In de detailhandel is het mede door de recessie niet altijd gemakkelijk geweest. Bekende merken gingen failliet of stopten anderszins.

Persoonlijke wens
Door zijn jarenlange ervaring in de herenmode wist Ger bovenal zijn klanten tevreden te houden. Door goed naar zijn klanten te luisteren wist hij de mode te vertalen naar de persoonlijke wens van zijn klant. Ger kon door zijn ervaring, talent, gevoel en creativiteit altijd een goed kledingadvies geven. Dat gaf tevreden en trouwe klanten.

Kleurnuances
Ger zijn passie voor zijn vak is vooral gelegen in de bezigheden in zijn winkel, het etaleren, de winkelpresentatie en de verkoop aan zijn klanten. Ger ontwierp zijn etalages altijd zelf als prachtig visitekaartje voor de winkel op het Raadhuisplein. De kleurnuances in de etalage stemde hij af op het modeseizoen. Vaak kreeg hij complimenten voor zijn etalage en dat stimuleerde hem dan weer. Met ondersteuning van zijn vrouw Maria heeft Ger zich volledig kunnen toeleggen op zijn talenten, hetgeen tot het succes van Ger Platenburg Mannenmode leidde.

Vrijheidsgevoel
Omdat de winkel al zo lang op deze locatie is gevestigd, wordt nu regelmatig aan Ger de vraag gesteld waar klanten nu naar toe kunnen gaan. Dat geeft aan dat menig klant Ger Platenburg Mannenmode zal gaan missen. Voor Ger betekent zijn pensioen vooral vrijheidsgevoel. Geen gebondenheid meer aan zijn eenmanszaak en niet meer elke dag opnieuw als vast baken in de mannenzaak aanwezig zijn.

Positieve beleving
De vestiging op het Raadhuisplein, met als buurman het gemeentehuis van Son en Breugel, geeft vanuit twee zijden een mooie aanblik op de mannenmodezaak, waardoor de etalages goed tot hun recht komen. De veranderingen op het Raadhuisplein geven een positieve beleving voor de toegankelijkheid van het winkelend publiek. Tijdens de weekmarkt is het plein heel goed te bereiken waarvan de nieuwe huurder kan profiteren.

Open tot 29 juni
Een laatste bezoek is nog mogelijk tot en met zaterdag 29 juni, daarna gaan Ger en Maria genieten van de vrije tijd en hun pensioen. Ger wil hierbij al zijn klanten bedanken voor het vertrouwen.