Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 4f0517
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Spelen met de tablet, juist/ook voor mensen met dementie

Son en Breugel - De Bibliotheek houdt dinsdag 29 oktober van 13.30 tot 15.00 uur in het Vestzak, samen met de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel, een bijeenkomst rond spelletjes op apps en tablets, voor mensen met dementie. De bijeenkomst is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie, maar ook mensen met beginnende dementie zijn van harte welkom om aan te sluiten. Ze laten zien wat voor plezier mensen met dementie kunnen beleven aan speciale apps op de tablet. Samen of alleen.

Technologie, voor mensen met dementie
De computer, de smartphone en de tablet (zoals een iPad) zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Technologie maakt het leven makkelijker. Ook mensen met dementie kunnen profiteren van technologie. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met dementie veel plezier kunnen beleven aan het spelen met een iPad, ook als ze geen enkele ervaring met computers hebben. De Bibliotheek demonstreert deze middag ook de Braintrainer Plus, een vriendelijke computer die ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren.

Technologie, ook voor mantelzorgers
Niet alleen voor mensen met dementie, maar ook voor hun familie/mantelzorgers kan technologie een uitkomst zijn. Het blijkt een fijne manier om samen iets leuks te doen. Maar het kan de zorg ook verlichten. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van de camera of gps-functie voor het bevorderen van de veiligheid. Deze middag wordt een aantal tips en voorbeelden gegeven.

Technologie, voor iedereen
Net als bij iedere activiteit, is het bij apps de kunst om iets te vinden dat aansluit bij iemands wensen en vermogens. Want er is zeker voor ieder wat te vinden. Als iemand voor het eerst op een tablet speelt, is het slim om een 'voorraad' spelletjes te hebben. Dan kun je snel wisselen als iemand een spel of andere app niet leuk of zelfs vervelend vindt. Ook kan het helpen om meerdere keren te testen of iemand met dementie het spelen op de tablet wel leuk vindt. Op deze manier kom je erachter welke spellen plezier geven en misschien ook welk moment van de dag het meest geschikt is om een spel te doen.

Tip en toegang
Wanneer de bezoekers deze middag hun eigen tablet meenemen, helpen medewerkers meteen met het installeren van de gewenste Apps. Toegang is gratis, na aanmelden in de Bibliotheek aan de balie of online via www.bibliotheekdommeldal.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>