Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: cabdf6
Foto: Ingezonden
Muziek

Vocalgroup Just Us presenteert 'An A Capella Christmas'

Son en Breugel - Erica Verschuren-van Lith, geboren en getogen in Son en Breugel, is één van de leden van Just Us. Zij is getrouwd met John en moeder van (dj)Geert en Joost, ook geen onbekenden in ons dorp. Sommigen van u kennen Erica wellicht van zangacts tijdens de zittingsavonden van jaren geleden.

Erica zingt al vanaf haar vijftiende. Ze begon bij toen nog 'Jongerenkoor' Sincère. Na verloop van tijd en meer zangervaring bleek ze een mooie solostem te hebben en werd ze bij verschillende nummers als soliste ingezet. Ruim zeventien jaar heeft ze met veel liefde en plezier bij Sincère gezongen, maar de laatste jaren was ook Just Us in beeld. Daar, in een wat kleinere groep, vond Erica helemaal haar plek als mezzosopraan.

Een paar jaar is Erica bij beide koren blijven zingen, maar met inmiddels twee kleine kinderen was dat op den duur niet meer te combineren. Ze wilde wel heel graag blijven zingen en koos voor Just Us. Erica draagt Sincère nog steeds een heel warm hart toe. Ze begon daar met zingen en ze heeft talloze dierbare herinneringen aan die periode.

Erica zou niet zonder zingen kunnen. De wekelijkse repetities zijn altijd weer een bron van gezelligheid, inspiratie en ontspanning door inspanning. Tijdens het zingen ben je even helemaal weg van alles en lekker geconcentreerd bezig. Je bent je heel bewust van je lichaam, je ademhaling en de mentale beleving. En het is erg fijn om niet alleen gewoon wat te zingen maar om samen echt mooie muziek te maken. Dirigent Angelo Smulders haalt het beste uit de zangers en zangeressen naar boven. En naast het harde werken, is er ook veel plezier. Soms, als je heel moe bent en eigenlijk geen zin hebt om de deur nog uit te gaan 's avonds, dan ga je toch met veel enthousiasme naar de repetitie want je weet dat aan het eind van de avond de beloning wacht van het voldane gevoel. Erica heeft na de repetitie vaak het gevoel dat ze eeuwig door zou kunnen zingen, zo warmgedraaid is haar stem dan.

En Just Us is ook warmgedraaid voor de reeks van vijf kerstconcerten die in de regio worden gegeven. Het optreden in Son en Breugel wordt gehouden op zondag 22 december, om 15.30 uur in La Sonnerie.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>