Afbeelding
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel

Wie, Weet, Waar en Wanneer

Algemeen Heemkunde

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

We komen nog even terug op de foto van het SBC-team (foto 74158, editie 13 november). Dit keer kwam de informatie uit de eerste hand, namelijk van de aanvoerder van het betreffende team die overigens anoniem wil blijven. Volgens de aanvoerder is de onbekende speler inderdaad Jan Roovers (met twee o's dus), het team is SBC 4, en het jaartal is 1970. De aanvoerder voegt er nog de volgende anekdote aan toe: "SBC 4 dat al een periodetitel bezat zou bij een overwinning op DOSL naar een hogere, dus zwaardere klas, promoveren waar men echter geen zin in had. De oplossing was te gaan spelen in een alternatieve opstelling, bijvoorbeeld met Henk Scheepens in de goal. De wedstrijd verliep naar wens tot de laatste minuut toen Adri Vogels de bal in de kruising knalde en SBC 4 alsnog promoveerde."

Op de vorige foto in deze rubriek (78591, editie 27 november) waarop enkele personen staan bij de ingang van smederij Bakens, kwam een reactie van Marianne van der Putte-Verhoeven. Zij wist dat de naam van de knecht Christje Rovers is. Bovendien moet de voornaam van Bakens geschreven worden met één u, dus Hub Bakens. Men zegt Huub, maar je schrijft Hub. We zoeken nog wel steeds naar de naam van de jongeman met de fiets.

Voor de foto van deze week gaan we naar de kapperszaak van Martien van Osta aan de Nieuwstraat op de hoek met de De Bontstraat. Martien is bezig een jonge klant van zijn krullen te ontdoen. En zo te zien was dat hoog tijd. Martien had in 1962 dit pand betrokken. De foto is waarschijnlijk bij, of vlak na, de opening van de kapperszaak gemaakt. Vóór 1962 had Van Osta al op meerdere plaatsen in het dorp een zaak gehad. Hij overleed in 1991. De vraag is natuurlijk: wie is de krullenbol die door Martien van Osta onderhanden wordt genomen? U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 30051 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Afbeelding