Het kerstdiner in de sfeervol aangeklede ruimte
Het kerstdiner in de sfeervol aangeklede ruimte Foto: Scouting Dutmella

Kerstdiner alleenstaande ouderen groot succes

Algemeen

Son en Breugel - Ook in Son en Breugel brachten veel mensen de kerstdagen alleen door. Voor sommige is dat een bewuste keuze maar andere niet. Deze groep viert dus ongewild alleen kerst, het alleen zijn komt vaak rond de kerstdagen extra hard aan.

Daar wilde enkele zogenaamde 'PlusScouts' van scouting Dutmella wat aan doen. Sjon van Kemenade, Jacqueline Bos en Ronald Udo straten bedachten een mooi en bijzonder initiatief. Zij nodigde de mensen die ongewild alleen kerst zouden moeten doorbrengen uit voor een kerstdiner. 

Een bijzondere avond
Maandag 23 december was het dan zover in de blokhut van scouting Dutmella zaten 65 gasten klaar voor een bijzondere avond, die ze dus zeker niet alleen doorbrachten.  Na een mooi verhaal door pastor Bakermans werden de heerlijke gerechten van Club Cuisine La Sonnerie en de BBQ club van Dutmella uitgeserveerd door de PlusScouts van Dutmella; dat alles onder het genot van een glaasje verzorgd door Plus Supermarkt. Ondertussen gaf Nancy van Heeswijk acte de présence. Ook waren er woorden van werkgroep Kom erbij. Alle deelnemers kregen bij vertrek een kerststukje van onze bijzonder jeugdleden de Sanga's en een mooie bloem.

Het Kerstdiner voor alleenstaande ouderen mag gerust een groot succes worden genoemd. De organisatie is via mail en sociale media overstelpt met complimenten. "Daar doen we het niet voor, maar is wel fijn om te lezen" laat de organisatie weten, ook willen zij iedereen bedanken voor hun bijdrage.  "Zonder die inzet was deze eerste editie niet geslaagd. Mooi dat we dit voor en door Son en Breugelnaren kunnen organiseren."

Heb je nog opmerkingen of suggesties voor volgend jaar? De organisatie is bereikbaar via kerst@dutmella.nl