Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 16c3fd
Foto: Ingezonden
Goederen en Dienstenveiling

Keepersclinic bij vv SBC voor alle jeugdkeepers

Son en Breugel - De Stichting Goederen en Dienstenveiling heeft een echte professionele keepersclinic van de Keepersacademie van Wim Ribbens kunnen aanbieden aan de jeugdkeepers van vv SBC. Deze keepersclinic vond zaterdag 11 januari plaats op sportpark Schuttersheide in Son en Breugel. Bijna alle jeugdkeepers van de voetbalclub hadden zich aangemeld. In totaal waren er 41 keepers naar dit evenement gekomen. De organisatie op het sportpark was in handen van Pierre Brants en Wim Ribbens.

Na een welkomstwoord op het hoofdveld door Wim Ribbens moesten de keepers flink aan de bak. Er werd gestart met een gezamenlijke warming up. Vervolgens gingen de keepers met trainers van de Keepersacademie aan de training beginnen. Dit was een zeer dynamische training waar veel aspecten van het keepersvak aan bod kwamen. Zoals keepershouding, vangtechniek, positie kiezen, duiken en mee voetballen. De gekozen vormen werden uitgelegd en begeleid door de trainers van de Keepersacademie.

De deelnemende keepers voerden zelf de training uit. Zo werden er 'leervormen' zoals een pass en trapvorm, een afwerkvorm, korte voorzetten en een één op één-situatie in de training verwerkt. Tegen het einde van de clinic was er gekozen voor een 'spelvorm' keepersbattle genaamd. De keepers speelden een partij twee tegen twee en mochten door middel van rollen, gooien en trappen proberen te scoren. De ontvangende partij moest het doelpunt zien te voorkomen. Deze battle werd met veel enthousiasme en plezier uitgevoerd, kortom; er was geen tijd om afgeleid te zijn! Iedereen kon op zijn of haar niveau trainen en hierdoor zichzelf ontwikkelen als keeper.

Na bijna twee uur op het veld te hebben gestaan, sloot Wim Ribbens met een dankwoord naar de organisatie en de trainers met een cooling down de keepersclinic af. Vervolgens werd er een groepsfoto gemaakt en kregen de keepers van de organisatie een consumptie.

Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd evenement, zeker gezien de reacties die ze mochten ontvangen. Graag wil de organisatie Stichting Goederen en Dienstenveiling, Keepersacademie, vv SBC, Toon Opheij, Gerard Scheepens, Ronald van Roekel, Basten Wooninrichting, Huib van Rooij, ACR, La Sonnerie, AB Parts en Tools, Kuijten Witgoed, NOK Bouwadvies, Marlomar, Bevers & Boschman, Moos van der Heijden Verzekeringen en Afval in Bedrijf bedanken dat zij deze clinic mogelijk hebben gemaakt.

Inmiddels zijn de leden van de Stichting Goederen en Dienstenveiling alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de veiling op 18 april 2020. Zij hopen ook dit jaar weer mooie kavels te kunnen aanbieden. De keepersclinic van de Keepersacademie van Wim Ribbens is er daar zeker één van.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>