Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: cac1a3
Foto: Wil Feijen
Voorstelling/Theater

Lachen, liefde en geluk centraal in show Ernest Beuving

Son en Breugel - In een uitverkocht Vestzaktheater trad De Bende van Beuving vrijdag 10 januari op met 'Klap van de korenmolen'. Samen met zijn band bracht Ernest Beuving een cabaretesk muziektheaterprogramma in samenwerking met het smartlappenkoor Rawazzi uit Son en Breugel. Onder leiding van dirigente Lidy Mak ondersteunden ruim vijftig leden songs van Ernest én zongen zij twee eigen liederen zoals iedereen die van het smartlappenkoor kent.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Gedurende de avond kon het publiek genieten van cabaret met veel humor, liedjes, muziek, maar ook van de imitaties en persiflages. Met een wc-borstel in zijn borstzak, een afwaskwast in zijn hand als pijp en een bril op kroop Ernest in de huid van wijlen Prins Bernhard. Met de herkenbare stem van de prins beklaagde hij zich over het Koningshuis en de troonopvolging. Het publiek was nog niet bekomen van zijn ene grap, of de andere was alweer in de maak. Dit gold ook voor de personages die Ernest tijdens deze avond voorbij liet komen.

Persiflages
Met gemak transformeerde Ernest zich in een borderline dansende Keltische zanger, waarna hij Mick Jagger met ADHD nadeed. Hij draaide zijn hand niet om voor de bekende dansmoves van Mick Jagger. Maar dat was nog niet alles: met een hoed op transformeerde Ernest in Toon Hermans. De stem, de beweging, de onderwerpen waar hij het over had, het zou zo maar Toon geweest kunnen zijn die in het Vestzaktheater optrad.

Op de hak
Ondanks dat Ernest een paar keer van tevoren gerepeteerd had met het koor en de koorleden in grote lijnen wisten wat er deze avond zou gebeuren, werden zij regelmatig verrast door de onvoorspelbare Ernest. Zo nam hij dirigente Lidy een aantal keer op de hak, dit tot grote hilariteit van de koorleden en het publiek. Zowel de interactie met het koor als met het publiek werd zeer gewaardeerd. Ernest nam niet alleen aanwezigen vooraan in het ootje, maar ging ook naar publiek dat hoger zat. Hij kwam wel heel erg dichtbij, dit tot groot genoegen van het publiek.

Drumsolo
De lachspieren maakten overuren tijdens deze voorstelling, maar tijdens de drumsolo was het publiek minutenlang muisstil. Op verschillende manieren bracht drummer Jan Wolfkamp op diverse muziekinstrumenten muziek ten gehore. De drummer liet bijzondere klanken horen die op een bijzondere wijze gemaakt werden, met een diversiteit aan bewegingen met zijn vingertoppen, handen en verschillende drumstokken. Het publiek kon dit zeer waarderen. Minutenlang werd er ademloos geluisterd.

Bloemetje
Na afloop werden Ernest en zijn band bedankt door Corry van Asseldonk. Namens het koor overhandigde zij een mooie bos bloemen aan Ernest en werd dirigente Lidy nog even in het zonnetje gezet.

Nogmaals
De Bende van Beuving komt nogmaals naar het Vestzaktheater voor een optreden. Op dit moment is de juiste datum nog niet bekend. Tijdens deze voorstelling worden Ernest en zijn band bijgestaan door popkoor Novelty.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>