Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f97815
Foto: ©politie Son en Breugel
Column

Column wijkagent; Familieagent

Son en Breugel - De wijkagent is het eerste aanspreekpunt bij allerlei zaken die in de gemeente Son en Breugel spelen. Maar soms gebeurt er iets, waarbij een burger te maken krijgt met meerdere agenten die op een zaak worden gezet. In zo'n geval is het fijn om een vaste contactpersoon te hebben. Dat is de familieagent.

We kennen, binnen het opsporingsdomein van de politie, al enkele jaren de familierechercheur. De familierechercheur begeleidt en ondersteunt slachtoffers en nabestaanden van strafrechtelijke (levens) delicten. Dit zijn delicten zoals moord, doodslag en verkrachting.

De familieagent kent een nagenoeg identieke doelstelling met als belangrijk onderscheid dat de familieagent wordt ingezet op de begeleiding van slachtoffers en nabestaanden van incidenten die buiten strafrechtelijke (levens) delicten vallen. Voorbeelden hiervan zijn verkeers- en bedrijfsongevallen, zelfdodingen, langdurige vermissingen en grootschalige incidenten. Een concreet voorbeeld is het spoorwegongeval met de Stint.

De familieagent is een vast contactpersoon voor slachtoffers, nabestaanden en ketenpartners in geval zich een ernstig incident heeft voorgedaan en levert optimale kwalitatieve zorg waardoor slachtoffers en nabestaanden zich beter ondersteund en geïnformeerd voelen door de politie.

Ze helpen slachtoffers, familieleden en nabestaanden en ondersteunen ze met de administratieve afhandeling van het ongeluk/incident en beantwoorden de vragen die er spelen. Op deze manier kan worden voorkomen dat slachtoffers of nabestaanden voor een tweede keer slachtoffer worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>