Afbeelding
Foto: Ingezonden

Computercursussen voor beginners en gevorderden

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Samen met Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel gaan docenten van SonenBreugelVerbindt weer van start met twee series computercursussen. Voor beginners en voor mensen die al gewend zijn aan muis en toetsenbord. Elke cursus bestaat uit een serie van zes dagdelen, van twee uur, en wordt gegeven in de Bibliotheek in het Vestzaktheater, boven in de cursusruimte. Natuurlijk is er koffie of thee.

Klik & Tik de Basis
Een cursus voor beginners. Om de basisbeginselen te leren van de computer en de tablet, zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, of van het aanraakscherm van een tablet. Verder leert u om het internet op te gaan. De cursusdagen zijn steeds op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 26 februari, 4, 11, 18 en 25 maart en 1 april.

Klik & Tik Internet en e-Overheid
Een cursus, met uitgebreid werkboek, waarin u onder andere leert hoe u op het internet informatie zoekt en aankopen doet. Ook hoe u bankzaken digitaal regelt en email gebruikt. Met veel aandacht voor het digitaal contact maken om zaken te regelen met de overheid (gebruik van DigiD). U sluit de cursus af met een certificaat. De cursusdagen zijn steeds op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 27 februari, 5, 12, 19, 26 maart en 2 april.

Extra
Elke twee weken is er op woensdag van 16.00 - 17.30uur een extra computerspreekuur, waar extra vragen uit de computercursussen worden beantwoord. Maar ook vragen over smartphone, tablet of notebook mogen worden gesteld. U kunt gewoon binnenlopen.

Aanmelden
Voor meer informatie over de cursussen, én om aan te melden, gaat u naar sonenbreugelverbindt.nl/cursus, of vult u een formulier in bij een medewerker van de Bibliotheek, tijdens de openingstijden. U kunt ook bellen naar 0499-473033. Beide cursussen zijn gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Son en Breugel. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding, dus snel aanmelden is slim.

Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Parfumerie Pour Vous nieuw in Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Zorgmakelaar voor vragen over en bij mantelzorg
Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Monument voor het ‘onbekende kind’ onthuld bij De Ruimte
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 19:04 Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival
Afbeelding
Foto’s Algemeen 28 jun, 17:20 Ondernemers Eric, Bart en Henk trots op hun titel
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 15:43 Optreden MG Band en De Gerwense Dorpsmuzikanten in kiosk