Afbeelding
Foto: ©rivm.nl

Minder ziekenhuisopnames, overledenen en positief geteste patiënten

Algemeen

Son en Breugel / Landelijk – De RIVM maakte vrijdag 3 april bekend dat in het afgelopen etmaal 1026 patiënten positief getest zijn op het coronavirus, wat het totaal positief geteste patiënten brengt op 15723. Het werkelijk aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Het aantal landelijk opgenomen patiënten in het ziekenhuis is in de afgelopen 24 uur met 502 gestegen, dit is ruim 100 patiënten minder dan donderdag 2 april. In totaal zijn nu 6286 coronapatiënten opgenomen (geweest) in de ziekenhuizen, meldt het RIVM vrijdag. Het dodental als gevolg van COVID-19 steeg afgelopen etmaal met 148 naar 1487. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. Lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test

Overzichtskaart
Het RIVM meldt vanaf 31 maart niet meer het aantal besmettingen per gemeente, maar publiceert een landkaart met het aantal ziekenhuisopnames per gemeente afgezet tegen 100.000 inwoners. Volgens de kaart van het RIVM zijn er 115,5 inwoners uit Son en Breugel opgenomen in het ziekenhuis, dit is omgerekend 20 inwoners (een patiënte meer dan 2 april), waarvan dit bevestigd is. Bekijk hier de kaart met het overzicht.

Bekijk hier het laatste nieuws op RIVM.nl

overzicht aantal opgenomen COVID-19 patiënten op 3 april