Afbeelding
Foto: Astrid Timmers

Column Luc: Trendsetter

Algemeen Column

Son en Breugel - Ik ben een trendsetter! Nooit heb ik het geweten, nooit heb ik ook maar kunnen vermoeden dat ik een trendsetter zou kunnen zijn. Ziet u, ik ben het type muurbloempje. Zo iemand die niet opvalt, totdat hij in beweging komt. Iemand die liever op de achtergrond blijft, zelden of beter gezegd nooit het voortouw neemt of haantje de voorste is. Een afwachtende persoonlijkheid, die achter de meute aanloopt, eens kijkt of het wat is waar iedereen zo vol van is, om dan schouderophalend en wenkbrauwen fronsend zijn eigen gang te gaan. Zonder dat de rest dat in de gaten heeft.

U begrijpt mijn verbazing dat het ineens anders bleek te zijn. In deze tijden van lockdown-light, of intelligente lockdown, waar mensen zich nauwelijks buiten wanen en cafés, restaurants en winkels gesloten zijn, maken mensen zich grote zorgen. Want ook kappers moesten hun nering sluiten. Sommigen proberen er nog iets van te maken, door filmpjes online te zetten waarin ze mensen leren hoe ze zelf hun haar kunnen verven. God moge verhinderen dat anderen onze ware haarkleur zouden zien! De verf zelf wordt door de kapper of kapster bij u thuis afgeleverd, op gepaste afstand uiteraard. Zo hoeven ze niet bang te zijn om hun klandizie helemaal te verliezen.

Het bijkleuren van ons haar is maar een deel van het verhaal, de lengte is een ander. Waar de ene kapper ons ten strengste afraadt zelf het haar te knippen, laat een andere zien hoe het moet. Met een tondeuse in de ene hand en een spiegel in de andere, puntte de kapper in kwestie zijn haar bij. Menigeen neemt zelf het haar van hun kroost of partner onder handen. Voorbeelden van bloempotkapsels zijn op social media in overvloed te vinden, oude tijden herleven! Niet uit armoede, maar uit bittere noodzaak.

Sinds mijn haar enige decennia geleden aan een terugtrekkende beweging is begonnen, waar geen einde aan lijkt te komen, zit ik met een dilemma. Kaal of kammen, om het maar in de woorden van Extince te zeggen. Het werd kaal, eerst liet ik het tondeuse werk over aan de kapper. Sinds ik mijn lief ken, neemt zij de honneurs waar. Zodra ik me een hippie begin te voelen, kortwiekt ze me, met plezier!

Steeds meer mannen meten zich een ‘coupe de Luc’ aan, glimmende schedels schijnen ons tegemoet. Iets wat ik dus al jaren heb. Zo bezien, ben ik een echte trendsetter!

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella