Afbeelding
Foto: ©rivm.nl

Stijging in ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Het afgelopen etmaal werden 118 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dit zijn 43 opnames meer dan de afgelopen 24 uur. Het totaalaantal opgenomen patiënten komt hiermee op 9897. De afgelopen weken is gebleken dat de cijfers op dinsdag hoger liggen. Dit heeft te maken met de vertraging van de cijfers in het weekend. 

In de afgelopen 24 uur zijn er 165 patiënten aan het coronavirus overleden, bijna 100 mensen meer dan een dag eerder. Deze verhoging heeft ook te maken met het doorgeven van de cijfers in het weekend. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 3916. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor zijn de aantal waarschijnlijk hoger

Tot nu toe zijn er 34134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 729 geteste personen bijgekomen. Dit zijn er 21 minder dan de afgelopen 24 uur. Het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Op dinsdag 21 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis is volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM