Karin Lommelaars
Karin Lommelaars Foto: Ingezonden

Dorpsgenoot Karin krijgt telefoon van koning én Radio 538-dj

Algemeen

Son en Breugel - Karin Lommelaars (32) werd dinsdag 14 april door een collega gevraagd of zij ‘even’ met koning Willem Alexander wilde videobellen. Samen met collega-schoonmaakmedewerker Wim Kelders van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven zat ze aan de tafel met aan de andere kant een groot beeldscherm, waarop de koning zichtbaar was.

Redacteur: Emmy Grit

Karin is al ruim tien jaar ambulant kapster in Son en Breugel. Naast haar vijfdaagse werkweek werkt Karin in het weekend als schoonmaakmedewerkster in het Veldhovense ziekenhuis. Door de maatregelen die een aantal weken geleden door het kabinet werden genomen, zag Karin zich genoodzaakt om al haar knipafspraken te annuleren. Karin ging niet bij de pakken neerzitten; ze meldde zich aan bij het ziekenhuis om extra uren te werken. Karin vertelt: “En die hulp werd met beide handen aangegrepen in het ziekenhuis, want ze konden alle helpende handjes goed gebruiken.”

Beschermende kleding
Op de corona-afdeling reinigt Karin dagelijks met haar collega’s de kamers. Ze komt redelijk dicht bij de patiënten en daarom draagt ze volledige beschermende kleding. “Een spatbril, mondmasker, isolatieschort en handschoenen maken deel uit van mijn dagelijkse outfit”, vertelt ze. Als Karin op de kamers is dan maakt ze tijdens het schoonmaken altijd even tijd voor een praatje met de patiënten. “Een vrouw kan veel dingen tegelijk; kletsen tijdens het reinigen van de kamer gaat mij goed af”, lacht Karin.

Zenuwen
Op de dag dat het interview met de koning plaatsvond, werkte Karin precies vier jaar in het ziekenhuis. “Ik heb twee nachten niet geslapen van de zenuwen. Nadat ik gevraagd was, dacht ik eerst dat het niets voor mij was. Zou ik wel goed uit mijn woorden kunnen komen? Het is toch wel erg bijzonder dat je met de koning mag praten, dat gebeurt tenslotte niet alle dagen.” Karin kijkt zeer tevreden terug op het interview. Achteraf was er geen enkele reden om zenuwachtig te zijn. “Koning Willem Alexander was oprecht geïnteresseerd in ons werk en hij luisterde aandachtig naar onze antwoorden”, vertelt Karin daags daarna in een interview met dj Frank Dane van de Ochtendshow van Radio 538.

Live op de radio
Ze vervolgt: “Vrijdag 17 april werd ik om 7.15 uur, vijf minuten voor de live-uitzending op de radio, gebeld door een collega van Frank met de vraag of ik dé Karin Lommelaars was met wie de koning had gesproken. Even later was ik in de live-uitzending met Frank Dane. Twee mooie ervaringen in zo’n korte tijd. Echt iets om nooit meer te vergeten.” De telefoon van Karin stond na het radio-interview roodgloeiend. Veel van haar klanten, familie, vriendinnen en kennissen hadden gehoord dat ze op de radio was. “Ik heb heel veel hartverwarmende reacties gekregen en ik ben vooral heel trots op wat ik doe voor én in het ziekenhuis. Zowel het interview met de koning als met Frank Dane geven aandacht voor de zorg en voor iedereen die op wat voor manier dan ook met het coronavirus te maken heeft. Ik zie dit ook als een opsteker voor al mijn collega’s en voor iedereen die in de zorg werkt.”

Klik hier om het fragment met koning Willem Alexander te bekijken.

Klik hier om het het fragment van het live interview met Frank Dane te beluisteren/bekijken.

Screenshot van beeldbellen koning Willem Alexander met Maxima Medisch Centrum