Een van zes rotondes die geadopteerd kunnen worden
Een van zes rotondes die geadopteerd kunnen worden Foto: Wil Feijen

Adopteer een rotonde in Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Zes rotondes in de gemeente Son en Breugel worden de komende tien jaar onderhouden door RotondeSpecialist. Zij zijn met de gemeente een samenwerkingsovereenkomst overeengekomen en gaan zorgdragen voor het onderhoud op de rotondes. De RotondeSpecialist beheert ruim 600 rotondes in Nederland, die bijna allemaal geadopteerd zijn door een lokaal bedrijf.

Redacteur: Emmy Grit

Dit bedrijf gaat de komende tien jaar de zes rotondes gratis onderhouden. Zij plaatsen reclameborden op de rotondes en in ruil daarvoor krijgt de gemeente gratis onderhoud. De RotondeSpecialist gaat hiervoor op zoek naar lokale ondernemers die de rotonde willen adopteren. Ingmar Verbeek, directeur en oprichter van RotondeSpecialist, legt uit: “Lokale ondernemers kunnen een rotonde adopteren voor een bedrag tussen de 2250 en 2500 euro. Hiervoor krijgen zij een reclamebord op de rotonde en ons bedrijf zorgt ervoor dat de rotonde er spik en span bij blijft liggen.” Voor de lokale ondernemer wordt een reclamebord ontworpen, gemaakt en geplaatst. Die ondernemer wordt hierdoor ontzorgd, maar ook de gemeente, die geen onderhoud meer hoeft te verzorgen. “Het is een win-winsituatie”, aldus Ingmar.

Rotonde al geadopteerd
Vanaf 1 juli plaatst het bedrijf borden met een oproep op de rotondes die geadopteerd kunnen worden. Lokale ondernemers kunnen reageren en hun voorkeur aangeven. Ingmar: “Wie het eerst komt, die het eerst maalt; dat geldt ook voor de rotondes.” De rotonde Ekkersrijt - Kanaalstraat - Eindhovenseweg valt hier niet onder; die rotonde is al geadopteerd door het bedrijf DonkerGroen. De gemeente heeft enkele maanden geleden een oproep gedaan om rotondes te adopteren en dit bedrijf heeft gereageerd waardoor zij nu de adoptant zijn van die rotonde.

Herinrichten
Ingmar: “De gemeente gaat voor de adoptie nog één rotonde herinrichten. In opdracht van ons bedrijf worden de overige rotondes door een hovenier geïnspecteerd.” De hovenier bekijkt wat de huidige staat is en of er eventueel heringericht moet gaan worden. Mocht een rotonde heringericht worden, dan gaat dit in overleg met de gemeente. “Die werkzaamheden worden dan diep in het najaar/begin van de winter uitgevoerd”, aldus Ingmar.

Voor meer informatie kijk op: https://www.adopteereenrotonde.nu