Afbeelding
Foto: ©rivm.nl

Minder overleden coronapatiënten, wel meer positief

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk – Het afgelopen etmaal werden 137 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dit zijn 13 opnames meer dan woensdag. Het totaalaantal opgenomen patiënten (of geweest) komt hiermee op 10.158. 

In de afgelopen 24 uur zijn er 123 patiënten aan het coronavirus overleden, 15 minder dan een dag eerder. Het totaalaantal sterfgevallen komt hiermee op 4177. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dit gerapporteerd wordt. Hierdoor is het werkelijk aantal waarschijnlijk hoger.

Tot nu toe zijn er 35.729 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het afgelopen etmaal zijn er 887 geteste personen bijgekomen. Dit zijn er 179 meer dan de afgelopen 24 uur. Het werkelijk aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. 

Op dinsdag 21 april blijft het aantal inwoners uit Son en Breugel dat is opgenomen in het ziekenhuis is volgens het RIVM nog steeds stabiel op 27 inwoners. Sinds Tweede Paasdag is dit niet gestegen. Klik hier voor het overzicht.

Bron: RIVM.nl