Logo mooisonenbreugel.nl
Food en non-food op Kerkplein en Raadhuisplein   | Fotonummer: 6bc008
Food en non-food op Kerkplein en Raadhuisplein (Foto: Wil Feijen)

Weekmarkt op twee pleinen in het centrum

Son en Breugel - Op donderdag 7 mei was er weer een ouderwetse markt in het centrum van Son en Breugel met food- en non-foodkramen. Door de coronarichtlijnen vond de markt niet zoals gebruikelijk alleen op het Raadhuisplein plaats, maar stonden er ook kooplieden op het Kerkplein.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Ondanks de nieuwe situatie waren de marktkooplieden, die met hun handel onder de non-food vielen, erg blij dat zij na een aantal weken van afwezigheid toch weer op de markt aanwezig konden zijn. Marktmeester Ronald van den Heuvel had er zijn handen vol aan om iedereen op de juiste plaats te krijgen en vaak ook nog een toelichting te geven over het waarom van de plaats.

Paul en Patricia van Kluis (mode-accessoires en horloges) vonden het jammer dat er niet gekozen was voor een 'om-en-om-situatie': “Gewoon food en non-foodkramen om en om plaatsen." In hun beleving praktisch uitvoerbaar en een meerwaarde voor de markt, want nu heb je feitelijk twee verschillende markten.

Wat betreft de tweedeling hadden ze wel een punt: de food stond op het Raadhuisplein en de non-food op het Kerkplein. Maar de marktmeester benadrukte dat het een heel geregel is om met de afspraken die er zijn gemaakt over de anderhalve meter een normale markt te creëren.

Nu was er door de markt op beide pleinen te laten plaatsvinden genoeg ruimte om de veiligheid van bezoekers op het gebied van gezondheid te garanderen. De eerdere nieuwe indeling van de markt op het Raadhuisplein is uitgesteld omdat er straks aan de hand van het ‘nieuwe normaal’ zal worden gekeken naar een nieuwe structurele indeling van de weekmarkt.

Maar tot die tijd bent u elke donderdag van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom op de weekmarkt van Son en Breugel op het Raadhuisplein én het Kerkplein. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>