In de tuin de ingezamelde rugzakken voor Because We Carry uitgestald
In de tuin de ingezamelde rugzakken voor Because We Carry uitgestald Foto: Ingezonden

463 rugzakjes ingezameld voor Because We Carry

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Corona treft ons allemaal. Voor mensen in vluchtelingenkampen zijn de risico’s groot en de beperkingen hebben zeer grote gevolgen. Waar kinderen in Nederland thuis onderwijs krijgen en nog veel mogelijkheden hebben om zich binnen en buiten huis te vermaken, hebben de kinderen in vluchtelingenkampen deze mogelijkheden niet. Daarom zamelde Because We Carry rugzakjes met speelgoed en lesmateriaal in voor de 8000 kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Son en Breugel heeft een geweldige bijdrage geleverd met maar liefst 463 goedgevulde rugzakjes! Loes Smeijers, inzamelaar voor Son en Breugel, vertelt: “De respons was overweldigend. De afgelopen week ben ik overspoeld, letterlijk. Niet alleen door rugzakjes maar ook door warmte en steun. Zo veel lieve mensen hebben een bijdrage gedaan.

Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar bijzondere dank gaat uit naar Annemarie Venhuizen en Maaike van der Knaap die beiden een enorme hoeveelheid rugzakjes hebben verzameld. Samen met de andere inzamelaars in Nederland hebben we voldoende rugzakjes om alle kinderen in Moria blij te kunnen maken.” Landelijk zijn er 47.000 rugzakjes verzameld voor de kinderen in vluchtelingenkampen