Logo mooisonenbreugel.nl
Nancy van Heeswijk in actie voor 'De Waterengel'   | Fotonummer: a936e4
Nancy van Heeswijk in actie voor 'De Waterengel' (Foto: Vincent Roozen)

Nancy van Heeswijk vaart twee weken op een vlot door Brabant

Son en Breugel - In september gaat rondvaartboot De Waterengel varen voor zorginstellingen. De realisatie van dit unieke project wil echter niet hélemaal vlotten. Handen, materialen en gelden schieten tekort door de coronaperikelen. Om aandacht hiervoor te vragen gaat initiatiefneemster Nancy van Heeswijk gedurende 14 dagen overleven op een vlot.

Van 1 tot en met 14 juni vaart zij de gehele toekomstige vaarroute van De Waterengel: van Den Bosch tot Helmond en vervolgens naar Tilburg en ze stopt bij iedere gemeente ertussenin. Gedurende deze dagen komen diverse gasten aan boord, zijn er kleine optredens en vinden bijzondere acties plaats die digitaal te volgen zijn. Klik hier voor de crowdfunding.

Actie ‘Het wil niet vlotten’
Op 1 juni vertrekt het 1,5-meter-afstand-veilige vlot in Den Bosch. Vervolgens zal zij via Sint-Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Best, Eindhoven, Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek naar Tilburg varen. Hier komt het vlot op 14 juni aan. Nancy, zelf een creatieve zangeres, gaat twee weken lang niet van het vlot af en zal overleven met hulp van de omgeving.

Samen met hond Guus woont zij in een tentje op het vlot waar tevens een knusse huiskamer wordt gerealiseerd. In iedere gemeente die grenst aan het kanaal ontvangt ze enkele gasten met uiteenlopende verhalen, liederen, gedichten of bijvoorbeeld mensen uit de zorg of de doelgroep van de rondvaartboot. Dit alles is via social media te volgen. Wil jij ook je steentje bijdragen met iets bijzonders, iets komen zingen of vertellen, hond Guus uitlaten of bijvoorbeeld koken voor Nancy? Aanmelden kan via info@stichtinggvo.nl of de Facebookpagina van Rondvaartboot De Waterengel.

Rondvaartboot De Waterengel

De Waterengel biedt mensen de kans om op het water even te kunnen ontsnappen uit hun dagelijkse wereld. Met name bedoelt voor mensen die regelmatig ‘even vergeten’ (dementie), mensen die soms even vergeten worden door hun meervoudige beperking en mensen die eenzaam zijn doordat zij vaak even vergeten worden. Deze doelgroep kan gebruikmaken van deze -voor dit gebied- unieke rondvaartboot in hun eigen omgeving, vanaf het water. Het doel is om dit gratis, al dan niet via een vergoeding uit WMO/PGB, aan te kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op www.dewaterengel.nl.

Om de rondvaartboot voor dit doel optimaal geschikt te maken, wordt de inrichting extra veilig, rolstoeltoegankelijk en waar mogelijk prikkelarm gemaakt. Zo kan men ónbeperkt genieten op het water. Het initiatief loopt via Stichting Goud voor Oud, zie ook www.stichtinggvo.nl.

Na anderhalf jaar plannen maken, hoopt Nancy dat u helpt het project mee af te ronden en zo vlot een ‘reddende engel’ te worden voor De Waterengel!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>