Logo mooisonenbreugel.nl
De trainingen bij SonSport worden hervat in de tent    | Fotonummer: 169f10
De trainingen bij SonSport worden hervat in de tent (Foto: ©SonSport)

SonSport haalt binnensporten naar buiten

Son en Breugel - De eerste trainingslessen bij SonSport die normaal gesproken binnen zouden plaatsvinden, zijn naar buiten verplaatst, dit tot grote tevredenheid van de leden, de trainers en eigenaar Arjen Brand. De gemeente gaf toestemming voor het plaatsen van een grote tent op de parkeerplaats waar gesport kan worden.

Redacteur: Emmy Grit

“Eindelijk!”, begint Arjen te vertellen. “We mogen weer. Samen met ons team kunnen we onze leden weer diverse trainingen aanbieden.” Voor de leden van SonSport was het een welkome aankondiging dat de trainingen weer opgestart worden, zij het wel in de buitenlucht. “De leden reageerden erg enthousiast. Ze dienen zich via ons reserveringssysteem aan te melden en dat doen ze in groten getale. De lessen zijn eigenlijk meteen volgeboekt.”

Samenwerking
Voordat het zover was, is er achter de schermen gezocht naar de mogelijkheden om buiten te kunnen sporten. Hiervoor heeft Arjen een voorstel bij de gemeente ingediend. Een week heeft hij op het antwoord gewacht, maar op woensdag 20 mei kwam dan eindelijk het definitieve antwoord van de gemeente. Twee dagen later is Pieter Foolen van Foolen Audio & Light met zijn team begonnen met het opbouwen van de tent op de parkeerplaats. Arjen: “Ik ben trots en blij dat we samen iets voor elkaar kunnen betekenen in deze roerige tijden.” SonSport krijgt geen financiële tegemoetkoming van de gemeente en draagt zelf op voor de onkosten.

Twee locaties
Behalve de sportlessen in de tent, wordt er ook lesgegeven op de parkeerplaats van SonSport en onder de afkapping bij sporthal De Landing. Arjen hierover: ”In eerste instantie wilden we graag gebruik maken van de fietsenstalling bij de sporthal, maar hiervoor kregen wij geen toestemming. De overkapping is aan twee zijden dicht en dat mag volgens de richtlijnen niet. Vandaar dat er verder is gezocht naar de mogelijkheden en kwamen we uit op het terras bij Sportcafé Expreszo. Samen met de andere verenigingen die gebruik maken van het HTC-sportcomplex zorgen we ervoor dat alle maatregelen in acht worden genomen.”

Aanbod
De lessen die op dit moment worden aangeboden duren drie kwartier, zodat er voldoende ruimte is om te wisselen van groep en tevens voor een goede spreiding van het aantal leden op het complex. “We hebben een strak programma met verschillende groepslessen en fitnesslessen. Na een les worden alle apparaten schoongemaakt en weer naar binnen gebracht, zodat in de tent weer plaats is voor andere lessen.”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>