Logo mooisonenbreugel.nl
Kevin op zijn gitaar    | Fotonummer: 967d34
Kevin op zijn gitaar (Foto: Twan Tullemans)
Muziek

Kevin Bachus neemt nieuw lied op met Eva Wiselius

De Sonse gitarist/zanger Kevin Bachus is in ons dorp vooral bekend om zijn spetterende optredens tijdens Ons Dorp Live en op het festival genaamd ‘Keftival’, waarvan hijzelf de oprichter is. Die live shows waren al even inspirerend als de namen van zijn bands: ‘Mirco en de Wijze Mannen’, ‘Mary Jane’ en ‘Bruce’. Naast het spelen in diverse rockbands is deze muzikant zich ook altijd solo blijven doorontwikkelen. Bijvoorbeeld met zijn akoestische project ‘Kevin does the Boss’, waarin hij een ode brengt aan zijn muzikale held Bruce Springsteen. In de loop der jaren heeft Kevin als singer-songwriter veel eigen werk op CD uitgebracht en zijn laatste twee EP’s kun je op Spotify eenvoudig vinden met pakkende titels ‘Take it day by day’ en ‘Vogelvrij’.

Redacteur: Ivo van Hoek

Kevin: “Aanvankelijk had ik vanaf mei een behoorlijk druk speelschema, maar vanwege de coronamaatregelen is dat helaas stilgevallen. Het goede nieuws is dat ik hierdoor de ruimte en tijd heb gevonden om nieuw eigen werk te schrijven. In mijn geval begin ik dan op akoestisch gitaar met componeren van zowel de tekst als muziek. Op die manier heb ik de afgelopen periode gelukkig veel eigen nummers kunnen schrijven. Af en toe deel ik die nummers op Facebook als proefballonnetje. Gewoon vanuit huis, cameraatje aan en lekker spelen. Kortom, een lied brengen zonder toeters en bellen, terug naar de basis.”

Persoonlijk nummer
Zo deelde Kevin een tijdje geleden ook een nieuw nummer, ‘Soms staat de wereld even stil’ op zijn Facebook, inclusief een persoonlijke noot. De tekst luidde: ‘Voor alle opa's en oma's die hun kleinkinderen nu niet mogen vastpakken of knuffelen!’. Dit persoonlijke nummer werd, gezien de vele reacties van zijn volgers, bijzonder warm ontvangen. Zelfs een tweetal collega-muzikanten reageerden direct enthousiast en stelden beiden voor om er een gezamenlijk project van te maken. De muzikanten Bob Willemstein en de Son en Breugelse singer-songwriter Eva Wiselius wilden namelijk dolgraag het nummer samen opnemen.

Vanuit niets iets maken
Voor Kevin een mooie uitdaging: “Het creëren en bezig zijn met creatieve processen in samenwerking met anderen geven mij altijd veel energie. Daarbij gebruik maken van ieders talent en stijl zorgt meestal voor verbreding en verdere verdieping, iets wat me erg aanspreekt. Vanuit niets iets maken werkt motiverend en zeker als je dat gevoel kunt delen met gelijkgestemden geeft het een extra kick.”

Meerwaarde
Bob Willemstein is als creative director verbonden aan de regionale organisatie ‘Mijn Muziekles’. Daarnaast is hij professioneel bassist en eigenaar van een muziekstudio waar hij met vele muzikanten producties maakt. Met Bob als hoofd productie heeft Kevin naar eigen zeggen een prachtige versie opgenomen van zijn nummer, dat hopelijk velen zal aanspreken. Ook de gastbijdrage van zangeres Eva heeft volgens hem een ongekende meerwaarde. Ze heeft hiervoor vanuit haar thuisstudio de vocale harmonieën vakkundig voor haar rekening genomen.

Op de radio
‘Soms staat de wereld even stil’ wordt donderdag 28 mei tussen 18.00 en 19.00 uur op Radio S&B gepresenteerd in het radioprogramma van Han Mulder. Kevin, Bob en Eva brengen het nummer dan live ten gehore. Vrijdag 29 mei is het nummer tevens te beluisteren om 15.00 uur bij Omroep Brabant in het programma Muziek & Zo. Het platenlabel ‘Project 5600’ gaat het nummer uitbrengen via kanalen als i-tunes en Spotify, of anders check www.kevinonline.nl.

Mocht je nu niet kunnen wachten en wil je stiekem alvast een stukje luisteren, het nummer is al te vinden op YouTube.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>