Logo mooisonenbreugel.nl
De heren achter Local Food   | Fotonummer: bae31c
De heren achter Local Food (Foto: Local Food)

Nieuw cateringconcept met lokale producten

Son en Breugel - Vanaf 3 augustus is Son en Breugel weer een nieuw cateringconcept rijker. Dan start namelijk ‘Local Food’ een cateraar waarbij lokale producten centraal komen te staan. ‘Local Food’ bestaat uit Thijs Valckx, Jonathan Franken en Evert Thielen en is ontstaan gedurende de restaurantsluiting tijdens de coronacrisis. 

Zij waren voorheen alle drie actief als freelance chef, Evert Thielen was daarnaast nog werkzaam als chef-kok bij zijn eigen streekrestaurant De Gertruda Hoeve in Breugel. Tijdens de coronacrisis konden zij hun passie niet uitoefenen zoals zij graag wilden. Namelijk, het culinair in de watten leggen van de gasten. Door de crisis werden de contacten met de leveranciers anders, er stond een verbintenis in een gezamenlijk probleem, de coronacrisis.

Het beste laten proeven 
Uit de contacten met de leveranciers ontstond het idee van ‘Local Food. Thijs Valckx, Jonathan Franken en Evert Thielen willen hun klanten het beste laten proeven uit onze streek! Daarbij werken zij samen met enkel de beste boeren uit de omgeving van Eindhoven. De producten die zij verbouwen en bereiden zijn kraakvers, met liefde gemaakt en dat proef je. Dagelijks worden de producten opgehaald bij deze boeren en naar de keuken gebracht van de boerderij de Gertruda Hoeve in Breugel, daar bereiden worden de producten de basis voor het maken van lunches en maaltijden.

“Door op deze wijze te werken wordt de keten kort gehouden, en krijgen de lokale leveranciers een eerlijke prijs en door nauwe samenwerking kunnen we ook voedselverspilling tegengaan” is de gedachte van ‘Local Food’

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>